Požareport: Morebitni predsedniški kandidaturi Nemca in Jevška (na sliki) naši viri iz SD povezujejo predvsem z njunima ambicijami na junijskih volitvah v evropski parlament.

Požareport: Fronta za predsednika SD: Rineta se Nemec in Jevšek, zagotovo gre Prednik, Brgleza podpirajo le ta stari, Tanja Fajon že out

Požareport: Vnela se je, pričakovano, zakulisna fronta za novega predsednika Socialnih demokratov. In po torkovi seji predsedstva je trenutna situacija približno takšna:

– Zagotovo bo – za novega predsednika SD – kandidiral Jani Prednik, vodja poslanske skupine in podpredsednik SD. Sicer je možno, pravijo naši sogovorniki z vrha SD, da bi Prednik od kasneje od kandidature “pravočasno” odstopil, če bi ugotovil, da za izvolitev nima pravih možnosti. Je pa njegova težava menda v tem, da je zelo priljubljen na domačem Koroškem, izven te regije pa bistveno manj.

– “Rineta”, nekateri pravijo, da celo najbolj, se tudi evropski poslanec Matjaž Nemec in prav tako podpredsednik (čeprav Nemec to kakor zanika) ter minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek, ki pa, kar ni tako nepomembno, oktobra 2022 – na takratnem kongresu SD – ni bil izvoljen za podpredsednika stranke.

In zanimivo, morebitni predsedniški kandidaturi Nemca in Jevška naši viri iz SD povezujejo predvsem z njunima ambicijami na junijskih volitvah v evropski parlament. Oba naj bi seveda kandidirala, Nemec itak (no, saj sta oba tudi že kandidirala na prejšnjih volitvah v evropski parlament, leta 2019, ko nobeden od njiju ni bil izvoljen, Nemec je danes, vemo, samo tako imenovani nadomestni poslanec, namesto Tanje Fajon), morebitna… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Kdo je bolj nor: Golob, Dominika ŠP ali cela koalicija, ki to dopušča: So revici ministrici hoteli podtakniti tudi BMW X5?!

Požareport: Trenutno stanje “afere Litijska” dobiva vedno bolj bizarne, če že ne celo nore razsežnosti. Socialni demokrati so povsem na kolenih, potolčeni do tal, čeprav Tanja Fajon ta teden znova potuje, kot da se ni čisto nič zgodilo, medijski spini so dirigirano usmerjeni drugam (na poteze podjetnika Sebastjana Vežnaverja in zaslužke njegove odvetnice Nine Zidar Klemenčič, podobno, kot so bili pred odstopom zdaj že bivšega generalnega tajnika SD Klemna Žiberta orkestrirano poslani nad stanovanja in kredite njegovih staršev, kar z domnevno korupcijo politikov in uradnikov pri aferi Litijska nima neposredne povezave), Dominika Švarc Pipan… več tukaj.