Panirani svinjski ‘šnicl’ s krompirjevo solato
Kaj se prileže bolj kot dober sočen paniran svinjski zrezek ali po domače ‘šnicl’ na posteljici iz krompirjeve solate?
Za kosilo bomo tako tokrat pripravili dobre “staromodne” pohane ‘šnicle’ in kup krompirjeve solate s kislo smetano in kančkom majoneze.
Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 50 minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Za krompirjevo solato
- 400 g krompirja za kuhanje
- 3 žlice majoneze
- 3 žlice kisle smetane
- 2 žlici mladih kaper odcejenih
- 50 g kumaric (kislih)
- 1 limona, lupinica in 2 žlički soka
- sol in sveže mlet črni poper
- 1 žlica sesekljanega svežega petršilja
Za pohane zrezke – ‘šnicle’
- 4 zrezke iz svinjskega hrbta
- sol in sveže mlet črni poper
- 1 veliko jajce
- 2 žlici ostre moke
- 75 g grobo posušenih belih krušnih drobtin, po možnosti japonskih panko krušnih drobtin
- ½ limone , samo lupinica, drobno naribana
- 15 g parmezana , drobno naribanega
- 1 zvrhana žlica sesekljanih listov svežega timijana
- 300 ml sončničnega olja
Postopek priprave:
Za krompirjevo solato dajte najprej kuhati krompir. Kuhate dokler se ne zmehča. Odcedite v cedilu in sperite pod tekočo vodo. Naj se ohladi.
V veliki skledi zmešajte majonezo, kislo smetano, kapre, kumarice in limonin sok
Vsak krompir narežite na kolobarje in jih vmešajte v majonezni preliv z limonino lupinico. Po okusu začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom.
Zrezek položite med dve foliji za živila. Zrezek potolcite z valjarjem ali kladivom za meso na enakomerno debelino okoli 1 cm. Zrezek na obeh straneh začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom
Postopek ponovite s preostalimi zrezki.
V skledi stepite jajce. Na krožnik potresite moko. V plitvi skledi zmešajte drobtine, limonino lupinico, parmezan, timijan in dober ščepec soli, dokler se dobro ne premešajo.
Vsak zrezek najprej potopite v moko, nato ga potopite v stepeno jajce, nato pa ga potopite v mešanico krušnih drobtin, dokler ni popolnoma prekrit.
V veliki ponvi segrejte sončnično olje, da drobtina zacvrči in postane zlatorjava.
V ponev dajte dva zrezka in cvrite 2-3 minute na vsaki strani oziroma dokler ni svinjina pečena, panada pa hrustljava in zlato rjava. Zrezek vzemite iz ponve in postavite na segret krožnik, obložen s kuhinjskim papirjem, da se odcedi. Postopek ponovite s preostalima zrezkoma.
‘Šnicle’ ob krompirjevi solati postrezite še tople, dober tek!
Foto: Taste
Ne spreglejte…
Piščanec Kijev z masleno pomladno zelenjavo
Piščanec Kijev je že desetletja priljubljena Ukrajinska družinska hrana, a natančen izvor piščanca Kijev ostaja kulinarična skrivnost. Je pa res, da to kako je dober, ni skrivnost. Za pripravo jedi boste skupno potrebovali okoli dve uri. Iz navedenih količin sestavin boste dobili širi obroke. K piščancu Kijev se poda tudi kremni pire krompir. Mi prilagamo recept za pečen pire krompir s praženo čebulo… več tukaj.