OpenAI za bolj personalizirano izkušnjo v ChatGPT uvaja pomnilniško funkcijo

OpenAI za svojega priljubljenega chatbota, ChatGPT razvija revolucionarno funkcijo, ki bo omogočila, da ta shranjuje informacije iz pogovorov z uporabniki, kot so njihov glas, slog komunikacije in osebne okuse. Ta novost je namenjena izboljšanju uporabniške izkušnje z zagotavljanjem bolj personalizirane interakcije, navaja Forbes Hrvaška.

Z novo funkcijo bodo uporabniki imeli možnost izbire, ali želijo, da ChatGPT hrani podatke o pogovorih, kar bo chatbotu omogočilo, da “zapomni” določene podrobnosti za bolj prilagojeno komunikacijo. OpenAI je v svojem spletnem dnevniku pojasnil, da bo uporabnik lahko sam določil, katere informacije lahko ChatGPT shrani. “Spomin” chatbota se bo pri tem razvijal in prilagajal skozi vsako interakcijo, odvisno od preferenc uporabnika.

Kot primer uporabne aplikacije nove funkcije je OpenAI navedel situacijo, ko uporabnik prosi ChatGPT, naj ustvari rojstnodnevno voščilnico za otroka, ki ima rad meduze. ChatGPT bi lahko nato ustvaril voščilnico z meduzo v slavnostnem klobuku, če bi bila ta informacija prej deljena s chatbotom.

Zavezanostjo k izboljšanju interaktivnosti in personalizacije izkušenj z umetno inteligenco

Ta napredna funkcija ne bo omejena samo na standardni ChatGPT, ampak bo razširjena tudi na druge različice, kot sta ChatGPT Team in Enterprises. Chatbotom bo to omogočilo, da si zapomnijo ton, glas in formatne preference uporabnikov pri odgovarjanju na specifična vprašanja. Poleg tega bo Books GPT na podlagi uporabnikovih preferenc lahko priporočal knjige, kot so najljubši žanri ali knjige, kar bo še dodatno personaliziralo uporabniško izkušnjo.

Z uvedbo te funkcije OpenAI nadaljuje s svojo zavezanostjo k izboljšanju interaktivnosti in personalizacije izkušenj z umetno inteligenco, ob hkratnem zagotavljanju, da uporabniki lahko nadzorujejo, katere informacije se shranjujejo.

Nova ChatGPT funkcija bo organizacijam omogočala nalaganje podatkov za ustvarjanje sklepnih tabel in shranjevanje informacij o programskem jeziku ter okvirih za bodoče projekte. Kljub novim zmožnostim shranjevanja podatkov, pa je Joanne Jang, vodja produkta pri OpenAI, je za Bloomberg poudarila, da ChatGPT ne bo shranjeval občutljivih osebnih podatkov, kot so gesla, številke potnih listov ali zdravstveni podatki uporabnikov.

Funkcija bo sprva dostopna nekaterim naročniškim in brezplačnim uporabnikom že ta teden, nakar bo postala širše dostopna. Razvoj pomnilnika za ChatGPT sledi uspehu chatbota in uvedbi GPT Store, trgovine, kjer lahko uporabniki izmenjujejo prilagojene klepetalne robote, ter predstavitvi ChatGPT Team, manjše različice ChatGPT Enterprise, namenjene organizacijam z visoko stopnjo varnosti.

Sam Altman: Industrija umetne inteligence ne bi smela spodbujati regulativnih sprememb

Industrija umetne inteligence ne bi smela spodbujati regulativnih sprememb, je opozoril generalni direktor OpenAI. Sam Altman, izvršni direktor OpenAI, je izrazil svojo zaskrbljenost glede “zelo subtilnih družbenih neusklajenosti”, ki bi lahko privedle do opustošenja zaradi napredka umetne inteligence.