Nizka zasedenost pariških hotelov pred olimpijskimi igrami

Turistični in hotelirski strokovnjaki v Parizu se pred poletnimi olimpijskimi igrami, ki bodo potekale med 26. julijem in 11. avgustom zaradi nizke zasedenosti hotelov zelo zaskrbljeni. Kljub pričakovanjem rekordnega poletja, se trenutne številke zasedenosti ne ujemajo z optimističnimi napovedmi.

Po nekaterih anketah je zasedenost hotelov v Parizu v primerjavi s prejšnjimi leti za skoraj 25 odstotkov nižja. Hotel Ze ob vznožju Montmartra je v juniju napolnjen le do polovice, kar je precej manj od običajnih 80 odstotki v preteklih letih. Direktor hotela, Aldric Duval, meni, da je učinek olimpijskih iger kontraproduktiven, saj so cene zelo visoke, prometne omejitve zapletene, cene vozovnic za podzemno železnico in turistične takse pa so se potrojile. Dodal je tudi, da težko vreme odvrača turiste.

Uradni francoski statistični urad Insee je julija lani poročal, da je bila povprečna zasedenost hotelov v Parizu 90,7 odstotna. To bi pomenilo manj kot 10 nezasedenih sob v hotelu s 100 sobami. Trenutne napovedi za olimpijske igre leta 2024 pa kažejo, da bo na voljo do 40 neprodanih sob.

Podobno težave opažajo tudi pri najemih stanovanj. Romain Bellet, soustanovitelj WeHost, je povedal, da je zasedenost na Airbnbju maja znašala le med 20 in 25 odstotki. “Je izjemno tiho,” je dejal v nedavnem intervjuju.

Medtem ko številni turisti čakajo na zadnje trenutke v upanju na znižanje cen, turistični in hotelski strokovnjaki upajo, da bodo nadoknadili izgubljeni čas s predstavitvenim učinkom olimpijskih iger na prihodnje rezervacije. Mestni turistični urad “Paris je t’aime” pričakuje, da bo večina turistov med poletnimi igrami lokalnih ali domačih.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Portal24