Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejel Ivan Cajzek, GIC GRADNJE

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je na 55. podelitvi nagrad najvišje priznanje za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke podelila podjetniku in direktorju družbe GIC GRADNJE, Ivanu Cajzku.

Rdeča nit letošnje podelitve je bila odličnost gospodarstvenikov, ki trajnostno ustvarjajo presežke, imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. 

“V našem podjetju delamo spremembe in stremimo k ustvarjanju nove gradbene kulture, saj želimo gradbeni panogi povrniti zaslužen ugled. To priznanje pa ne pripada le meni, temveč mojemu fantastičnemu kolektivu ter seveda moji družini, ki me vedno podpirajo in mi stojijo ob strani,” je ob prejemu nagrade med drugim dejal direktor podjetja GIC GRADNJE Ivan Cajzek.

Cajzek je svojo poslovno pot začel kot vodja projekta v lokalnem gradbenem podjetju, v katerem je postalo poslovanje v času osamosvajanja Slovenije zelo neambiciozno. Zato je začel iskati drugo pot, po kateri bi lahko uresničil svojo vizijo.

“Leta 1990, torej pred 33 leti, sem ustanovil svoje podjetje. Začetek je bil skromen, predvsem zaradi takratne izgube ogromnega tržišča za slovenske gradbenike, ki je nastala ob razpadu Jugoslavije. Kljub skromnim začetkom pa je podjetje iz leta v leto raslo in se razvijalo. Tako smo danes, po 33 letih postali prepoznavno gradbeno podjetje, ne le v Sloveniji, temveč tudi širše,” je poudaril Cajzek.

V Skupini GIC deluje 10 podjetij

V Skupini GIC deluje 10 podjetij v Sloveniji in eno na Hrvaškem. Skupaj imajo 150 redno zaposlenih sodelavcev in več sto zunanjih partnerjev ter podizvajalcev. Vsa podjetja povezujejo dejavnosti, kot so gradnje, betonarne, kamnolomi, trgovina, proizvodnja in nepremičnine. Vodilno podjetje v skupini je podjetje GIC GRADNJE, ki dosega tudi pretežni del prihodkov skupine.

V podjetju se lahko pohvalijo s številnimi uspešno izvedenimi projekti: “Vsak projekt je za naše podjetje zelo pomemben. Res pa je, da so tudi pri projektih oziroma objektih vedno izjeme, ki te ne pustijo ravnodušnega. S tega vidika bi morebiti izpostavil zadnje pomembnejše projekte, kot so potniški terminal na Brniku, garažna hiša v Luki Koper, logistični center v Hočah, logistični center na Reki, upravna stavba zavarovalnice v Mariboru in mnogi drugi,” je ponosno povedal letošnji nagrajenec.

Njihova odličnost se kaže predvsem v tem, da si postavijo in presežejo idealen standard delovanja. V podjetju GIC GRADNJE izpostavijo pet področij: strokovnost, ustvarjanje vrednosti za deležnike, odličnost v odnosih, kakovost delovanja ter odličnost v upravljanju in vodenju podjetja. Enako poskušajo delovati v okolju in družbi.

“Želimo ustvariti trajnostno gradbeno podjetje z največjo dodano vrednostjo za sodelavce in naročnike. Prizadevamo si ravnati odgovorno do podjetja in do družbe, kar poganja inovativnost na področju trajnostne gradnje, zelene energije in sodobnih materialov. Koristi imajo naročniki in uporabniki enako kot okolje, v katerem smo, in seveda, tudi država,” je zaključil Ivan Cajzek.

Podjetje GIC GRADNJE, d. o. o.

Podjetje GIC GRADNJE, d. o. o., je bilo ustanovljeno leta 1990 in je v 33 letih vsakoletne zmerne rasti postalo eno prepoznavnejših gradbenih podjetij v Sloveniji in širše. Danes v Skupini GIC deluje 10 podjetij v Sloveniji in eno na Hrvaškem, s skupaj 150 redno zaposlenimi sodelavci in več sto partnerji. Vsa podjetja povezujejo dejavnosti, kot so gradnje, betonarne, kamnolomi, trgovina, proizvodnja in nepremičnine. Vodilno podjetje v skupini je podjetje GIC GRADNJE, ki dosega tudi pretežni del prihodkov skupine.O podjetju tudi na www.gic-gradnje.si

Ivan Cajzek je prejemnik nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke (Foto Sašo Radej)