Mercedes-Benz Razred G: Tradicija sreča inovacijo

V času, ko avtomobilska industrija doživlja preobrat s poudarkom na elektrifikaciji in zmanjšanju emisij, Mercedes-Benz z osvežitvijo svojega ikoničnega Razreda G dokazuje, da lahko legendarna terenska zmogljivost in napredna tehnologija uspešno sobivata. Ta prenovljeni model ne samo da ohranja svojo robustno terensko dediščino, temveč z integracijo blage hibridne tehnologije in številnimi drugimi izboljšavami postavlja nove standarde v razredu luksuznih terenskih vozil. Razred G tako ostaja zvest svoji zapuščini, hkrati pa sprejema inovacije, ki obljubljajo bolj učinkovito in dinamično vožnjo.

Mercedes ne počiva na lovorikah preteklosti, saj je napovedal tudi prihod električne različice Razreda G. A kljub temu bodo legendarni dizelski in bencinski motorji še naprej utripali pod njegovim pokrovom, odzivajoč se na želje kupcev, ki cenijo klasično avtomobilsko moč.

Nadgradnje niso omejene le na pogonski sklop. Novi model Razreda G se ponaša s štirimi vodoravnimi letvicami na mreži hladilnika, nadgradnjo z originalnih treh, in preoblikovanim odbijačem, ki izpostavlja sodobnejši videz vozila. Zadnja kamera je zdaj umestitev nad registrsko tablico, z dodano šobo za pranje, ki zagotavlja čisto sliko tudi v najbolj zahtevnih pogojih.

Notranjost

Notranjost je prav tako deležna pomembnih posodobitev, odsevajoč zunanjost s svežimi detajli. Novosti vključujejo osvetljene stranske zračnike, napa usnje na večnamenskem volanu in različne možnosti za personalizacijo udobja, vključno z ogrevanimi držali za skodelice in brezžičnim polnjenjem mobilnih naprav.

Tehnološko napreden ni le izgled, ampak tudi funkcionalnost. Razred G zdaj vključuje najnovejši Mercedes-Benzov informacijsko-razvedrilni sistem MBUX z 12,3-palčnimi zasloni na dotik, ki prinaša razširjeno resničnost v navigacijske sisteme, prikazuje navodila za navigacijo in prometne informacije v realnem času na zaslonu. Izboljšan glasovni pomočnik omogoča voznikom preprosto upravljanje vozilnih funkcij s pomočjo glasovnih ukazov, kar dodatno izboljšuje izkušnjo vožnje.

Osveženi razred G Mercedes-Benz ostaja zvest svojemu legendarnemu terenskemu slovesu s preizkušenim rustikalnim konceptom okvirja, ki vključuje tri mehanske zaporne diferenciala. Visok odmik od tal in dolg hod vzmetenja obljubljata izjemne terenske zmogljivosti, medtem ko so v novih modelih vidne izboljšave v voznih lastnostih in udobju.

Motorna paleta

Motorna paleta razreda G je sedaj elektrificirana z blago hibridno tehnologijo, ki vključuje integriran zaganjalnik (ISG) in 48-voltni električni sistem, kar zagotavlja boljšo zmogljivost ob zmanjšani porabi goriva. Poleg tega te novosti prinašajo izboljšano odzivnost in večje udobje. V ponudbi so novi modeli kot so Mercedes-AMG G 63, G 500 in G 450 d. G 500 poganja 3,0-litrski vrstni šestvaljnik s turbopolnilniki in dodatnim električnim kompresorjem, ki proizvede 449 KM in 560 Nm navora, z ISG, ki dodaja 20 KM in 200 Nm navora za kratek čas. Model G 450 d s 6-valjnim dizelskim motorjem ponuja 367 KM in 750 Nm, kar predstavlja občutno izboljšanje v primerjavi s predhodnimi različicami. Za prenos moči skrbi avtomatski menjalnik 9G-TRONIC.

Na vrhu ponudbe je Mercedes-AMG G 63 z 4,0-litrskim V8 biturbo motorjem, ki zmore 585 KM in 850 Nm navora. Dodatek 48-voltne tehnologije in ISG začasno prinaša dodatnih 20 KM in 200 Nm navora. Novi Mercedes-AMG G 63 pospeši do 100 km/h v samo 4,4 sekunde, z najvišjo hitrostjo 220 km/h, ki se z opcijskim AMG Performance paketom poveča na 240 km/h in pospešek do 100 km/h v 4,3 sekunde.

[Vir: Jutranji.HR]; Portal24; Foto: Mercedes-Benz

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/mercedes-benz-razred-g-tradicija-sreca-inovacijo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mercedes-benz-razred-g-tradicija-sreca-inovacijo