Leonid Radvinski: Pot od podjetništva do uspeha OnlyFans

V zadnjem letu je bilo opaziti znatno povečanje dobička OnlyFans. Razkritje, da je lastnik podjetja obračunal dividende v višini več kot 300 milijonov ameriških dolarjev, je sprožilo nove poizvedbe o tej pomembni osebnosti v industriji zabave za odrasle.

Leonid Radvinsky, 41-letni podjetnik ukrajinsko-ameriškega rodu, se lahko pohvali s premoženjem, ocenjenim na približno 2,1 milijarde ameriških dolarjev.

Leta 2018 je podjetje prevzel od dvojice ustanoviteljev, Guya in Tima Stokelyja. Stokelyjeva sta podjetje ustanovila dve leti prej s skromnim kapitalom 10.000 britanskih funtov (12.500 ameriških dolarjev).

Natančen znesek nakupa, ki ga je izplačal gospod Radvinsky, še ni razkrit, vendar se domneva, da gre za milijonske zneske. Vendar pa, kdo točno je gospod Radvinsky in od kod izvira njegovo ogromno bogastvo?

Po odkriti oceni je informacij zelo malo. Čeprav je lastnik javne platforme, je gospod Radvinsky previden pri razkrivanju podrobnosti o svojem osebnem življenju. Njegovi stiki z mediji so zelo omejeni.

Kljub temu so na platformah, kot sta LinkedIn in njegov individualni spletni portal, opazni drobni znaki o njegovi poklicni poti.

Njegov profil na LinkedInu ga označuje kot vlagatelja tveganega kapitala, mecena in tehnološkega podjetnika z izrazito naklonjenostjo do nastajajočih platform družbenih medijev. Nasprotno pa na svoji osebni spletni strani gospod Radvinsky opisuje svojo dve desetletji trajajočo predanost gojenju podjetij s programsko opremo. Poudarja svoje pomembne prispevke na področju odprte kode.

Prispevki v kriptovalutah za pomoč in družbena vključenost

Podjetje gospoda Radvinskega, ki prihaja iz Odese, ključnega pomorskega središča v Ukrajini, je prek kriptovalut prispevalo k ukrajinskim pobudam za pomoč. Od leta 2022 je materialna vrednost te donacije znašala približno 1,3 milijona ameriških dolarjev, kot izhaja iz podatkov portala CoinDesk.

Poleg tega gospod Radvinsky dosledno poudarja svoje znatne prispevke – tako finančne kot stvarne – k nekomercialnim pobudam, ki zajemajo dobrodelne organizacije in tehnološke podvige. Poleg svojih tehnoloških in altruističnih prizadevanj je opisan kot navdušen biblioman, šahovski navdušenec in ambiciozni helikopterski pilot, kot navaja njegov digitalni portal.

Njegova družina se je v mladosti preselila v Združene države Amerike in se nato naselila v Chicagu, kot je zapisal Daily Telegraph. Trenutno prebiva na Floridi, vendar natančna lokacija ostaja nerazkrita. Forbes tega milijarderja označuje kot poročenega posameznika, vendar identiteta njegove soproge ostaja nepotrjena.

Pot od podjetništva do prevlade OnlyFans

Radvinsky je diplomiral iz ekonomije na univerzi Northwestern v Chicagu v Illinoisu in študij končal leta 2002. Po tem akademskem delu se je lotil številnih podjetniških prizadevanj.

Preden je postal edini lastnik podjetja Fenix, matičnega podjetja OnlyFans, je gospod Radvinsky ustanovil podjetje za digitalno posredovanje z imenom Cybertania. Časopis Forbes je navedel, da je to podjetje od druge polovice devetdesetih let prejšnjega stoletja uporabnikom omogočalo dostop do gesel za vsebine, vključno z gradivom za odrasle.

Pred sodelovanjem v OnlyFans je gospod Radvinsky vodil uspešno podjetje spletnih kamer za odrasle.

Družba Fenix, ki nadzoruje OnlyFans, je registrirana v Združenem kraljestvu, ne glede na to, da ima g. Radvinsky stalno prebivališče v ZDA. Vendar pa finančni direktor družbe Fenix, g. Lee Taylor, deluje v Združenem kraljestvu, kar potrjuje dokumentacija Companies House.

Arhivski podatki razkrivajo, da je vlagatelj in prokurist, g. Guy Stokely, decembra 2021 zapustil svoj položaj v družbi Fenix, matični ustanovi OnlyFans. Hkrati se je gospod Tim Stokely, Guyjev potomec, odpovedal vlogi glavnega izvršnega direktorja družbe OnlyFans. Odločil se je za nove poklicne poti.

Pod vodstvom gospoda Radvinskega je OnlyFans doživel precejšnjo širitev. Svojo podobo je razširil tudi na vsebine za odrasle. Številni ustvarjalci zdaj ustvarjajo gradiva, ki so varna za delo.

Hitra rast, finančni uspeh in regulativni izzivi

Avgusta 2023 je podjetje, registrirano v Londonu, poročalo o dobičku pred obdavčitvijo v višini 525 milijonov ameriških dolarjev, kar je bistveno več kot v predhodnem letu, ko je znašal 432 milijonov ameriških dolarjev.

V enem letu se je število ustvarjalcev, povezanih z OnlyFans, povečalo za 47 odstotkov. Teh je bilo skoraj 3,2 milijona, medtem ko se je baza uporabnikov povečala za 27 odstotkov. Skupno jih je bilo 239 milijonov. Kljub temu platforma ni bila imuna na nadzor, saj so jo vedno bolj nadzirali regulativni organi in vladne institucije.

Leta 2021 je BBC News poročal o ugotovitvah, ki so kazale na to, da OnlyFans ni uspel preprečiti sodelovanja mladoletnikov pri distribuciji eksplicitnih vsebin. V odgovor na te obtožbe je OnlyFans zatrdil, da so njegovi mehanizmi za preverjanje starosti izjemno učinkoviti in presegajo predpisane regulativne standarde.

Vir Foto: Wikipedia