Hitra in zdrava rižota s kozicami in koruzo
Za to hitro in zdravo rižoto s kozicami uporabimo instant rjavi riž namesto riža arborio, koruzo in mlado čebulo. Da dobimo kremasto teksturo rižote brez počasnega kuhanja, kremni sir in parmezan vmešamo šele na koncu kuhanja. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.
Prehranski profil:
- Brez glutena,
- visoka vsebnost beljakovin,
- visoka vsebnost kalcija,
- nizkokaloričen obrok,,
- nizka vsebnost dodanih sladkorjev.
Sestavine, ki jih boste potrebovali.
• 15 ml ekstra deviškega oljčnega olja,
• 1 šopek narezane mlade čebule,
• 480 ml instant rjavega riža,
• 240 ml suhega belega vina,
• 480 ml jušne osnove (piščančje),
• 450 g olupljenih in razrezanih surovih kozic,
• 240 ml zamrznjenega koruze, odmrznjene,
• 113 g manj mastnega kremnega sira,
• 120 ml drobno naribanega parmezana,
• 1/4 čajne žličke svežega mletega popra
Postopek priprave:
V veliki ponvi proti prijemanju na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo (bele dele) in riž. Dušite, mešajte, 1 minuto. Dodajte vino in kuhajte na srednji visoki temperaturi, dokler večina ne izhlapi, 2 minuti. Dodajte juho; zavrite. Ogenj zmanjšajte, pokrijte in pustite vreti 5 minut. Na riž položite kozice. Vrnite na ogenj. Pokrijte in kuhajte, dokler se kozice ne skuhajo, 5 do 7 minut.
Vmešajte, koruzo in kremni sir, dokler se kremni sir ne stopi. Odkrito dušite in občasno premešajte, dokler večina tekočine ne izhlapi, še 4 do 5 minut. Odstranite z ognja; vmešajte parmezan in poper.
Dober tek!
Dejstva o hranilni vrednosti(na porcijo)
538 | Kalorije |
18g | maščoba |
52g | Ogljikovi hidrati |
32g | Beljakovine |
Foto: Unsplash (fotografija je simbolna) Portal24