Golob in Merlo: Nove podrobnosti brutalnega “meta čez ramo”

Kot smo že poročali je zdravnik Aleksander Merlo, ki je bil predviden kot nosilec kandidatne liste Gibanja Svoboda za prihajajoče evropske volitve, to priložnost nepričakovano, tudi zanj, nenadoma izgubil. Požareport navaja, da sta se na ponedeljkovo sejo sveta Gibanja Svoboda premier Robert Golob in dr. Aleksander Merlo odpravila skupaj v Golobovem službenem vozilu. Merlo pa je potem na seji nepričakovano izvedel, da ne bo nosilec liste na evropskih volitvah. Po šokantni novici je Merlo častno odstopil od kandidature. Kljub tesnemu prijateljstvu Golob med vožnjo Merlu ni nakazal ali omenil, da ga čaka tako radikalen obrat dogodkov.

Merlo, ki se je že pripravljal na selitev v Bruselj in iskal nadomestne zdravnike, je svoje razočaranje izrazil tako, da je častno odstopil od kandidature. Incident se je zgodil kljub temu, da se je Merlo skupaj z Romanom Jakičem še 6. aprila veselil svoje kandidature na pikniku Svobode ob Zbiljskem jezeru.

Medtem je Tina Gaber, po videoposnetkih sodeč, prevzela ključne naloge v volilni kampanji Gibanja Svoboda za evropske volitve. Gaber je, kot sklicujoč se na neuradne informacije poroča Požareport, že zamenjala svojega ginekologa, kar dodatno nakazuje na premike in spremembe znotraj tega družbenega kroga.

V ozadju pa še vedno odmevajo imena, kot so Vesna Vuković, nekdanja generalna sekretarka Gibanja Svoboda, ki je še vedno zaposlena v stranki, in Tomaž Vesel, ki je kandidat za novega slovenskega evropskega komisarja… podrobneje o tej zgodbi si lahko preberete na Požareport.

Zakulisne igrice sestavljanja liste Gibanja Svoboda za evropske volitve

V javnost so pricurljale zanimive, a hkrati kontroverzne podrobnosti o sestavi kandidatne liste Gibanja Svoboda za prihajajoče junijske volitve v Evropski parlament. Požareport razkriva, da premier in lider stranke Robert Golob ni bil ključni akter pri sestavi te liste, kar pomeni zanimiv preobrat v načinu vodenja stranke.

Po poročanju portala Požareport so v tem primeru zunanji vplivi in zakulisne igre igrali pomembno vlogo. Med imeni, ki so jih omenili kot ključne avtorje liste, izstopa Golobova partnerica Tina Gaber, kateri pripisujejo pomembno vlogo. Med drugim se omenja, da je bila ravno Gabrova tista, ki je onemogočila dr. Aleksandru Merlu, nekdanjemu poslancu LDS, sicer pa porodničarju, da bi postal nosilec liste. Incident, povezan z umetno oploditvijo in osebnimi zamerami, je bil, po navedbah portala Požareport, odločilen za njegov odpoklic… več tukaj.

Foto: Vlada RS