Borut Jamnik je novi predsednik banke SID

Nadzorni svet SID banke je s predsednikom uprave banke Damijanom Dolinarjem sklenil sporazum o predčasnem prenehanju njegovega mandata. Za novega predsednika uprave je bil imenovan dosedanji član uprave Borut Jamnik, ki bo svoj mandat nastopil 17. aprila.

Borut Jamnik je poštni član uprave SID banke 23. decembra lani, pred tem pa je vrsto let vodil Modro zavarovalnico. Imenovan je bil na podlagi javnega razpisa v konkurenčnem postopku. Dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje funkcij je prejel 20. februarja, so sporočili iz SID banke.

V upravi banke je članica Stanka Šarc Majdič. “Dvočlanska uprava SID banke, ki jo je bosta vodila predsednik uprave Jamnik in članica Šarc Majdič, bo s svojimi raznolikimi izkušnjami in znanjem zagotavljala ustrezno sestavo upravljalnega organa za nadaljnji razvoj SID banke,” so zapisali v banki.

V nadzornem svetu banke so predsednik Janez Tomšič ter člani Leo Knez, Marjan Divjak in Marko Tišma. Zlatko Vili Hohnjec in Igor Masten sta odstopila s tega položaja 14. marca, vlada pa je na njenem mestu 17. marca imenovala Gorazda Podbevška in Matija Šenka, ki mora pridobiti dovoljenje Banke Slovenije.

Damijan Dolinar je vodenje banke prevzel januarja 2022, po odhodu dolgoletnega predsednika uprave Sibila Svilana, ki ni prejel novega mandata s strani nadzornikov. V upravi je trenutno članica Šarc Majdič, medtem ko se Gašpar Ogris Martič ni pridružil upravi, kljub prvemu načrtu.

vir Foto: STA