Žiga Turk: “K sreči se je zgodilo samo streljanje kozlov”

Napovedano je bilo streljanje šolarjev. K sreči se je zgodilo samo streljanje kozlov. Policija je ustvarila celo paniko med ravnatelji, učitelji, šolarji in starši o nevarnosti strelskega pohoda v slovensko šolo, ki da se ima zgoditi 10. aprila. Otroci so množično ostajali doma.

Levica je izjavila, da je “grožnjo nedvomno treba jemati z vso resnostjo.” Ampak Policija ne preganja avtorja zapisa, ki je pod psevdonimom “Slava_Rusiji” grožnjo anonimno objavil med spletnimi komentarji nekega članka. Pravijo, da “niso bili izpolnjeni znaki kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti”.

Vir: 24ur.com

Pač pa se je Policija slovesno pridružila zgodovinskemu* memorandomu**, s katerim se je šest ministrstev naše vlade namenilo preprečevati sovražni govor*** na spletu.

Pokljukarjeva Policija ne bo iskala osebe, ki je sprožila paniko, bodo pa “Preučili možnosti organizacije dodatnih obiskov policistov po osnovnih šolah ter ozaveščanje šolarjev o problematiki na področju medvrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu.

Policisti ne bodo obiskovali šol zaradi napovedi streljanja, ampak bodo šli policaji na šole preganjati sovražni govor. Oz. bodo glede tega preučili možnosti. Kar lahko pomeni, da se ne bo zgodilo nič, se pa lepše bere.

To smo doživeli od oblasti, ki je prejšnjo oblast kritizirala, da slabo komunicira!

Najbolj svobodoljubni med novinarji so pristavili lonček in ponovili predlog, da bi kazalo prepovedati spletno komentiranje na splošno in povprek.

Kar ni nujno napačna ideja. Ampak komentar, ki se ga niti Policiji ne zdi vredno preiskovati, pač ne more biti povod za tak predlog. Gre za samo še eno demonstracijo bolečine novinarjev, da nimajo več monopola na dostop do javnosti.

(*) Memorandum je kos papirja brez resnih učinkov na snovni svet.
(**) Zgodovinski je bil v toliko, v kolikor so medijski hlapci kupili vladni PR. (***) Sovražni govor ne obstaja, obstaja pa govor, ki ga oblast sovraži.

Žiga Turk

[Komentar je bil prvotno objavljen na Žiga Turk: Čas/opis]

Foto: Zajem zaslona