YouTube Premium funkcij 1080p Premium na namiznih brskalnikih

Znana Googlova storitev YouTube Premium, ki je zdaj občutno dražja, je uvedla funkcijo “1080p Premium”. Ta možnost je bila sprva omejena na iOS, pametne televizorje ali Chromecast. Zdaj se je prek spletnih brskalnikov razširila na platforme za namizne in prenosne računalnike. Razširitev pomeni pomemben korak, saj po daljši fazi testiranja omogoča dostop do te funkcije milijonom dodatnih uporabnikov.

Nastavitev 1080p Premium izboljša kakovost videoposnetkov z večjo bitno hitrostjo. To je blažje za stiskanje v YouTubu. Vendar je treba opozoriti, da je ta napredna nastavitev strogo omejena na naročnike storitve YouTube Premium. Standardni videoposnetki 1080p pa so na voljo uporabnikom, ki ne plačujejo. Na voljo so tudi višje ločljivosti.

V nedavnem poročilu je The Verge objavil, da je možnost 1080p Premium postala na voljo v namiznih brskalnikih na današnji dan. Zanimivo je, da ta možnost še vedno ni na voljo v različici aplikacije za operacijski sistem Android, čeprav je že dolgo na voljo v operacijskem sistemu iOS. Odsotnost je precej presenetljiva. Pričakovali bi, da bo integracija funkcije v Googlovo mobilno platformo enostavna.

Funkcija 1080p Premium je prikazana v omogočenih videoposnetkih. Neodvisna je od uporabnikove storitve YouTube Premium. Uporabniki, ki bodo poskušali uporabljati to funkcijo brez aktivne naročnine Premium, bodo preusmerjeni na postopek prijave na platformi.

Na koncu velja omeniti, da se je cena storitve YouTube Premium zvišala z 11,99 na 13,99 ameriških dolarjev na mesec. Ta je namenjena individualnim uporabnikom in ponuja več kot le visokokakovostno gledanje. Dodatne prednosti vključujejo odpravo oglasov in možnost prenosov z mobilnih naprav. Prav tako ponuja predvajanje samo zvoka v ozadju na glavnih mobilnih operacijskih sistemih. S tem vstopa v premijski segment storitve YouTube Music. S to večplastno ponudbo se YouTube Premium še naprej uveljavlja kot privlačna možnost za uporabnike, ki iščejo obogateno izkušnjo gledanja in poslušanja.

Vir Foto: Pexels