Vreme: Spremenljivo oblačno bo, na vzhodu države rahle padavine

V Sloveniji bo današnji dan zaznamovala spremenljiva oblačnost, ki bo na vzhodu države prinesla rahle padavine. Drugod po državi bo oblačno vreme, z možnostjo kratkotrajnih ploh popoldne, medtem ko bo ob morju prevladovalo nekoliko več jasnine. Temperature se bodo gibale med 9 in 15 stopinjami Celzija.

Jutrišnji dan napoveduje pretežno oblačno vreme, z občasnimi rahlimi deževnimi padavinami predvsem na severovzhodu. Zjutraj in dopoldne se lahko v nekaterih nižinah pojavi megla, pri čemer bodo najnižje jutranje temperature od 0 do 6, najvišje dnevne pa od 10 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo

Pomembno opozorilo velja za obiskovalce visokogorja, kjer je trenutno velika nevarnost proženja snežnih plazov. Vremenske razmere zahtevajo dodatno previdnost in upoštevanje varnostnih ukrepov.

Obeti

V sredo nas čaka zmerno do pretežno oblačno jutro, ki se bo čez dan razjasnilo. Kljub temu obstaja možnost za nastanek kakšne plohe. Četrtek obeta več sonca in suho vreme, kar prinaša prijetno spremembo po dneh oblačnosti.

Zaradi umika ciklona z vremensko fronto nad Balkan, k nam s severnim vetrom prihaja nekoliko hladnejši in postopno bolj suh zrak. To vpliva na vremenske razmere v regiji, kjer bo danes spremenljivo oblačno, s krajevnimi plohami predvsem vzhodno od nas. Jutri severno in vzhodno od Slovenije pričakujemo nastanek ploh, medtem ko bo v nekaterih zahodnih in južnih predelih prevladovalo dokaj sončno vreme.

[vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels