Vreme: Spremenljivo bo, pričakujemo lahko krajevne plohe

Danes in jutri bo vreme v Sloveniji spremenljivo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Sprva deloma jasno, krajevne padavine bodo nastajale predvsem v severozahodni Sloveniji. Čez dan se bo vreme spremenilo in bo spremenljivo do pretežno oblačno, z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo med 16 in 23 °C.

Jutri: Jutri dopoldne bo delno jasno, po nižinah je možna megla. Popoldne bo spremenljivo oblačno z nastajanjem krajevnih ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo med 7 in 14 °C, najvišje dnevne pa med 18 in 24 °C.

Obeti

V petek in soboto se obeta nekaj več sonca, vendar bo popoldne v notranjosti države še vedno možnost krajevnih ploh in neviht.

Vremenska slika

Nad severnim delom srednje Evrope je ciklonsko območje, nad nami pa se v višinah zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak, ki povzroča nestabilno vreme.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo vreme spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo pogoste krajevne plohe in nevihte. Več suhega in sončnega vremena lahko pričakujemo ob severnem Jadranu.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: