Vreme: Pretežno oblačno bo, ponekod možne krajevne plohe

Današnji dan bo zaznamovalo pretežno oblačno vreme. Na severovzhodu države bo večinoma suho, medtem ko bodo v ostalih delih nastajale krajevne plohe. Veter bo pihal z južnih do jugozahodnih smeri, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale od 8 do 15 °C.

Jutrišnji dan prinaša sončno vreme na vzhodu, medtem ko bo v ostalih delih Slovenije zmerno do pretežno oblačno z občasnimi manjšimi krajevnimi padavinami. Jugozahodnik bo pihal po večjem delu države, ob morju pa se pričakuje jugo. Temperature se bodo zjutraj gibale od 3 do 10 °C na Primorskem, čez dan pa se bodo povzpele na 11 do 17 °C, v severozahodni Sloveniji pa okoli 9 °C.

Obeti

V ponedeljek lahko pričakujemo spremenljivo oblačnost s sončnimi obdobji, pri čemer bo na jugu prevladovalo več oblačnosti. V zahodni in južni Sloveniji se bodo pojavile posamezne plohe. Torek bo prinesel deloma sončno vreme, popoldne pa so možne krajevne plohe.

Vremenska slika

Trenutno se nad zahodno in deloma srednjo Evropo razteza ciklonsko območje, ki v višinah prinaša k nam topel in vlažen zrak z južnimi vetrovi.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, predvsem v krajih zahodno in južno od nas. Jutri bo v krajih vzhodno od nas delno jasno, v drugih predelih pa zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Prevladujoči vetrovi bodo južni do jugozahodni.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay