Vreme: Pretežno oblačno bi, možne so krajevne padavine

Današnji dan prinaša pretežno oblačno vreme z občasno možnostjo krajevnih padavin, ki bodo proti popoldnevu in večeru postajale pogostejše. Kljub oblačnosti se temperature obetajo razmeroma milo, s pričakovanimi vrednostmi med 10 in 16 stopinjami Celzija.

Jutrišnji dan začenjamo s pretežno oblačnim nebom, ki pa se bo čez dan postopoma jasnilo. Kljub delnemu izboljšanju vremena bomo še vedno priča posameznim plohah. Ljubitelji svežega zraka naj bodo pripravljeni na vzhodnik in na Primorskem na šibko burjo. Jutranje temperature se bodo gibale med 1 in 8 stopinjami Celzija, dnevne pa bodo nekoliko nižje kot danes, s pričakovanji med 8 in 12 stopinjami Celzija, na Primorskem pa do 18 °C.

Obeti

Sreda obeta lepše vreme s sončnimi žarki, ki bodo prebili jutranjo meglo v nekaterih nižinah. V hribovitih predelih zahodne Slovenije bo nekoliko več oblačnosti.

V četrtek se nam obeta začasno nekoliko več oblakov, vendar bo zapihal topel jugozahodni veter, ki bo prinesel višje temperature.

Vremenska slika

Nad vzhodno in jugovzhodno Evropo se nahaja plitvo ciklonsko območje, ki skupaj z vremensko motnjo, ki se pomika čez srednjo Evropo, vpliva na naše vreme. V prihodnjih urah se bo s severa pričel dotekati nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Vreme v sosednjih pokrajinah bo podobno kot pri nas, z oblačnim nebom in občasnimi padavinami. Večer prinaša rahel dež, ki se bo od zahoda in severa širil proti Hrvaški. Jutri se obeta delno razjasnitev z možnostjo posameznih ploh, predvsem v Alpah, in pihanjem severovzhodnega vetra, na Kvarnerju pa šibke do zmerne burje.

Ostanite pripravljeni na spremenljivo vreme in izkoristite sončne trenutke, ki jih napovedujejo naslednji dnevi.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik