Vreme: Pred nami je pretežno sončen in topel dan

V Sloveniji nas danes čaka pretežno sončen in topel dan, z najvišjimi temperaturami, ki bodo segale od 18 do 25 °C, v severozahodnih krajih pa okoli 16 °C. Kljub jasnemu jutru se bo popoldne pojavila občasna oblačnost, predvsem na severozahodu, kjer so možne plohe ali nevihte. Po državi bo pihal južni ali jugozahodni veter, ob morju pa zmeren jugo.

Ponoči se obeta predvsem v severozahodni Sloveniji krajevne padavine, deloma v obliki ploh in posameznih neviht, z najnižjimi jutranjimi temperaturami med 6 in 11 °C, ob morju do 14 °C.

V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji še vedno večinoma sončno, medtem ko bo drugod prevladovala večja oblačnost, z občasnimi krajevnimi padavinami, zlasti v zahodnih krajih. Jugozahodnik bo prinesel nekoliko nižje temperature, ki bodo dosegle od 16 do 23 °C, na severozahodu pa okoli 11 °C.

Obeti

Začetek tedna prinaša okrepljene padavine na zahodu, ki se bodo premikale proti vzhodu, zvečer pa se na Primorskem in Notranjskem obetajo krajevne plohe. V torek bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi krajevnimi plohami in deloma nevihtami, pričakujemo tudi nekoliko nižje temperature.

Vremenska slika

Območje nad zahodno Evropo zajema obsežen ciklon, medtem ko se nad jugovzhodno Evropo zadržuje visok zračni tlak. Neizrazita vremenska motnja se pomika proti Alpam, nad naše kraje pa s južnimi vetrovi priteka zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od Slovenije zmerno do pretežno oblačno, v Alpah pa so pričakovane občasne padavine. Drugod bo prevladovalo sončno in toplo vreme. Ob severnem Jadranu bo pihal zmeren jugo.

Jutri se obeta še sončno vreme v krajih vzhodno od Slovenije, medtem ko bo drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v Alpah in v Gorskem Kotarju so možne občasne padavine in nevihte.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels