Vreme: Pred nami je pretežno oblačen in deževen dan

Slovenijo danes čaka sprememba vremena, saj se bo oblačnost povečala, sledilo pa bo tudi deževje, ki se bo od zahoda razširilo na večji del države. Vetrovno vreme bo dodatno zaznamovalo prihajajoče dni, s poudarkom na okrepljenem jugozahodnem vetru. Današnji dan se bo začel z občasnim dežjem, ki bo sredi dneva postopoma naraščal. Predvsem v zahodni Sloveniji se obetajo padavine, ki bodo popoldan zajele večino države, pri čemer ni izključena možnost posameznih neviht. Spremljal nas bo okrepljen jugozahodni veter, temperature pa se bodo gibale med 8 in 16 °C.

Večer prinaša umiritev, saj bo dež oslabel in ponehal, noč pa bo delno jasna z začasno oslabelim jugozahodnikom. Jutranje temperature se bodo spustile na 7 do 12 °C, na severu pa celo do 5 °C.

Jutri nas čaka zmerno do pretežno oblačno vreme, z rahlimi občasnimi padavinami v hribovitih delih zahodne Slovenije. Jugozahodni veter se bo čez dan ponovno okrepil, najvišje dnevne temperature pa se bodo dvignile na prijetnih 15 do 21 °C.

Vremenski obeti

Za vikend se obeta sončno, vetrovno in izjemno toplo vreme, s sobotnimi temperaturami, ki bodo marsikje nakazovale zgodnji prihod poletja. Nedelja bo delno jasna z več oblačnosti na zahodu in možnostjo rahlega dežja na severnem Primorskem, pri čemer bo še vedno pihal jugozahodnik.

Vremenska slika

Vremensko dogajanje nad Evropo trenutno kroji obsežno območje nizkega zračnega tlaka, z novo vremensko motnjo, ki se približuje od zahoda. S prihodom motnje se v Slovenijo z jugozahoda znova prinaša vlažen zrak, kar napoveduje nadaljevanje deževnega trenda.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo pretežno oblačno vreme, z občasnim dežjem v Italiji, zahodni Hrvaški in ob Jadranu. Jugozahodnik bo tudi tu okrepljen, ob severnem Jadranu pa se obeta zmeren do močan jugo. Jutrišnje vreme bo podobno, z rahlim dežjem v Gorski Kotarju in na območju Karnijskih Alp.

Slovenijo in njene sosede v naslednjih dneh čaka razgibano vreme, z obeti za sonce in toploto proti koncu tedna. Državljani naj bodo pripravljeni na spremenljive razmere in spremljajo nadaljnje vremenske napovedi.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik