Vreme: Pred nami je pretežno jasen dan, s pridihom svežine

Slovenijo danes čaka pretežno jasno vreme, s pridihom svežine zahvaljujoč jugozahodniku, ki bo pihal čez dan. Napovedi Agencije RS za okolje (ARSO) obljubljajo visoke dnevne temperature, ki se bodo gibale med 23 in 28 stopinjami Celzija, na Primorskem pa se bodo ustavile okoli prijetnih 21 °C.

Začetek tedna prinaša še več sončnega in jasnega vremena, z jutranjimi temperaturami, ki se bodo gibale od hladnejših 3 do toplejših 11 stopinj ob morju, dnevne temperature pa bodo še malo višje, in sicer med 24 in 29 stopinjami Celzija, ob morju ponovno okoli 21 °C. V ponedeljek in torek bo vreme ostalo prijetno s sončnimi žarki, ki se bodo prebijali skozi visoko koprenasto oblačnost, pričakuje pa se tudi ponovno pihanje jugozahodnika.

Za stabilno in toplo vreme, ki trenutno prevladuje nad našo regijo, je zaslužen visok zračni tlak, ki prihaja iz smeri Sredozemlja in srednje Evrope. Vremensko sliko nad severnim Atlantikom sicer kroji globok ciklon, ki pa na naše vremenske razmere ne vpliva.

Tudi v sosednjih pokrajinah se obeta pretežno jasno vreme, z izjemo nekaterih območij vzhodno od Slovenije, kjer bo zjutraj možna nekoliko večja oblačnost. Podobno kot pri nas, bo tudi tam v nedeljo in ponedeljek pihal jugozahodnik, kar bo prineslo še dodatno toplino.

V tem obdobju izjemno toplega vremena izkoristite sončne dni za preživljanje časa na prostem in uživanje v naravi. Ne pozabite na primerno zaščito pred soncem in zadostno hidracijo tekom dneva.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: