Vreme: Pred nami je oblačen dan s pogostimi padavinami

Danes nas čaka oblačen dan s pogostimi padavinami in nevihtami. Popoldne se bodo na vzhodu lahko razvile tudi močnejše nevihte. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodni veter, popoldne pa bo ob prehodu vremenske fronte zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle med 15 in 23 °C.

Zvečer in ponoči bodo padavine prehodno ponehale v večjem delu Slovenije.

Jutri bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v severni polovici Slovenije se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo med 10 in 15 °C, najvišje dnevne pa med 16 in 23 °C.

Opozorilo

Danes popoldne se bodo predvsem v vzhodni Sloveniji lahko razvile močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra.

Obeti

V četrtek bo vreme spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne lahko pričakujemo plohe in nevihte. V petek se bo pojavilo nekaj več sonca, vendar bodo popoldne v notranjosti države še vedno možne plohe in nevihte.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki bo danes prešla naše kraje. Pred njo z vetrom južnih smeri v višinah priteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo prevladovalo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob prehodu vremenske fronte bodo možni krajevni nalivi. Jutri bo v severnih in zahodnih sosednjih pokrajinah pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in povečini suho.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: