Vreme: Po hladnem jutru nas čaka precej jasen dan

V Sloveniji nas danes čaka precej jasno in hladno jutro, ki bo postopoma prešlo v deloma sončen dan. Čez dan se bo v notranjosti države razvila spremenljiva oblačnost. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala, popoldne pa bo v nekaterih delih začel pihati jugozahodnik. Zvečer lahko v severozahodni Sloveniji nastanejo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 10 in 16 °C.

Ponoči se bo nebo pooblačilo, predvsem na zahodu se bodo začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo do jutra razširile tudi proti južni Sloveniji. Ob morju bo pihal šibak jugo, najnižje jutranje temperature pa bodo od 1 do 4 °C, v mraziščih lahko tudi malo pod ničlo, na Primorskem okoli 7 °C.

Jutri bo prevladovalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme. Popoldne lahko pričakujemo krajevne plohe, možne so tudi posamezne nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa šibka burja. Najvišje temperature se bodo gibale med 8 in 13 °C, na Primorskem do 17 °C.

Obeti za prihodnje dni

V nedeljo bo vreme zmerno do pretežno oblačno in vetrovno, z več sončnimi obdobji na zahodu. Ponedeljek prinaša jasno jutro, možna je slana, a s tekom dneva se bo oblačnost povečala.

Vremenska slika

Nad Alpami in zahodno Evropo vlada šibko območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Iz severovzhoda nad našimi kraji doteka hladen in prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih pokrajinah delno jasno, v Alpah so možne posamezne snežne plohe. Burja v Kvarnerju bo ponehala. Jutri bo večinoma oblačno z možnostjo krajevnih padavin, čez dan pa se bo od severozahoda pojasnilo. Popoldne lahko nastanejo krajevne plohe, ob severnem Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay