Vreme: Dopoldne še suho, popoldne in jutri pa nestanovitno

Po delno jasnem dopoldnevu, ki bo ponekod po nižinah zaznamovalo tudi megleno vreme, se bo v Sloveniji vremenska slika postopoma spreminjala. Iz zahoda naraščajoča oblačnost prinaša popoldanske krajevne plohe, ki bodo zajele večji del države. Temperature se bodo gibale med 15 in 21 °C.

Jutrišnji dan obeta še več nestanovitnosti. Vremenoslovci napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami in možnimi nevihtami, ki bodo najmočnejše v zahodnih krajih. Ob morju se bo proti večeru okrepil jugo, temperature pa se bodo gibale med 9 in 22 °C.

Obeti

Deževno vreme bo najmočnejše v noči na petek, nato pa se bo vreme postopoma izboljševalo. V petek se obeta delno jasno vreme, z možnostjo popoldanskih ploh ali neviht predvsem v zahodnih hribovitih delih. Sobota prinaša pretežno jasno vreme s šibkejšim jugozahodnim vetrom.

Vremenska slika

Nad zahodno Evropo se zadržuje obsežno ciklonsko območje, vremenska fronta je že dosegla Alpe. V višinah prihaja k nam bolj vlažen zrak, kar bo vplivalo na pogostejše padavine v zahodnih delih države in sosednjih pokrajin.

Napoved za sosednje pokrajine

V zahodnih pokrajinah bo prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, drugje bo večinoma delno jasno s kakšno popoldansko ploho. Jutri bodo padavine in nevihte postopno zajele večino sosednjih pokrajin, ob severnem Jadranu pa bo pihal močan jugo.

[Vir: ARSO]; Foto: Portal24