Vreme: Dopoldne bo prevladovalo oblačno in deževno vreme

Danes bo v Sloveniji dopoldne prevladovalo oblačno in deževno vreme, napovedujejo meteorologi. Do popoldneva se bodo padavine postopoma zmanjševale in v nekaterih predelih celo začasno prenehale. Temperature bodo dosegle od 8 do 14 stopinj Celzija, v alpskih dolinah pa se bodo gibale okoli 4 stopinj Celzija.

Noč na [naslednji datum] prinaša novo rundo rahlih padavin, ki bodo zajele večji del države, meja sneženja pa se bo spustila na nadmorsko višino približno 1000 metrov. Jutranje temperature se bodo gibale od 2 do 7 stopinj Celzija, v alpskih dolinah okoli 0 stopinj Celzija, medtem ko bo na Primorskem nekoliko topleje, okoli 9 stopinj Celzija.

Jutrišnji dan obeta pretežno oblačno vreme, z rahlim dežjem, ki bo dopoldne povsod ponehal. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 7 do 12 stopinj Celzija, na Goriškem in ob morju pa lahko dosežejo do 14 stopinj Celzija.

Obeti

V torek in sredo meteorologi napovedujejo precej jasno vreme z občasno jutranjo meglo po nižinah, kar nakazuje na izboljšanje vremenskih razmer po deževnem začetku tedna.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope prevladuje obsežno ciklonsko območje, z vremensko fronto, ki se zadržuje nad Slovenijo. V višjih plasteh atmosfere k nam še vedno doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno kot v Sloveniji, bo danes v sosednjih pokrajinah sprva oblačno z dežjem, popoldne pa se bodo padavine od juga zmanjševale in ponekod ponehale. Jutri bo pretežno oblačno, z rahlimi padavinami, ki bodo v krajih južno od nas do popoldneva večinoma ponehale.

[ARSO]

Foto: Portal24 (AI)