Vreme: Danes še sonce, jutri dež in sneg

Danes bo v Sloveniji pretežno jasno vreme z občasno prisotno koprenasto oblačnostjo. Čez dan lahko pričakujemo okrepljen jugozahodnik, ki bo prinesel toplejše temperature, z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 21 in 27 °C. Popoldne se bo oblačnost na severozahodu Slovenije povečala.

Ponoči bo oblačnost po državi postopno naraščala. Jutranje temperature bodo razmeroma mile, gibale se bodo od 8 do 16 °C.

Jutri zjutraj se bo vreme precej spremenilo. V severnih delih Slovenije bo začelo deževati, padavine pa se bodo čez dan razširile proti jugu in do popoldneva zajele celo državo. Pričakujemo lahko tudi nevihte. Zrak se bo ohladil, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem pa bo zavela zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo popoldne spustila na približno 700 metrov nadmorske višine, zvečer pa še niže, kar pomeni, da bomo v osrednji Sloveniji lahko pričakovali sneg. Dnevne temperature bodo znatno padle, od začetnih 12 do 22 °C, do popoldanskih 1 do 9 °C.

Vremenska slika in napoved za sosednje pokrajine

Visok zračni tlak nad južno Evropo slabi, medtem ko hladna fronta že vpliva na severne Alpe in se bo jutri premaknila preko Slovenije. Danes bo v sosednjih pokrajinah večinoma sončno, popoldne pa se bo na območju Alp pooblačilo. Jutri bo severovzhodni veter prinesel padavine in ohladitev tudi v te regije.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik