Po napovedih vremenoslovcev bomo danes uživali v delno jasnem vremenu, čeprav se bo popoldne predvsem v vzhodnih krajih nebo zmerno pooblačilo. Temperature bodo dosegle prijetnih 9 do 15 °C, obljubljajo meteorologi.

Jutrišnji dan napovedujejo kot zmerno oblačen, z možnostjo kratkotrajne jutranje megle po nižinah. Jutranje temperature se bodo gibale med -3 in 1 °C, ob morju okoli 3 °C, dnevne pa se bodo povzpele od 12 do 17 °C.

Obeti

V petek bo vreme večinoma sončno, popoldan pa se od zahoda pričakuje naraščanje oblačnosti. Na obalnih območjih se lahko pojavijo megla ali nizka oblačnost, spremljal nas bo tudi jugozahodni veter. Sobota prinaša bolj oblačno vreme z možnostjo rahlega dežja.

Vremenska slika

Nad Sredozemljem, Alpami in severnim Balkanom vlada visok zračni tlak, ki v naše kraje prinaša toplejši in suh zrak s šibkim severozahodnim vetrom.

Ne spreglejte…

Rešitev za vrtičkarje z malo prostora: Gojenje vrtnin v vedrih

Sajenje zelenjave v posode ni nov koncept, vendar pa se vse več ljudi odloča in zelenjavo goji kar v vedrih. Zakaj bi se odločili za ta način? Za mnoge je pridelava hrane za družino izziv, še posebej, če nimate velikega dvorišča. Vedra pa vam bodo omogočila, da zelenjavo gojite brez potrebe po obsežnem zunanjem prostoru. Poleg tega uporaba veder za vrtove rešuje številne težave, s katerimi se srečujejo vrtnarji, kot so poteptane mlade rastline, napadi zajcev, slaba zemlja, močno deževje, plevel in enostavna nega.

V primerjavi z dvignjenimi gredami so vedra cenejša in celo prenosljiva. Ena največjih prednosti gojenja zelenjave v vedrih pa je prilagodljivost; če vaše rastline potrebujejo več svetlobe ali drugih pogojev, jih preprosto prestavite, ne da bi tvegali njihovo zdravje… več tukaj.