Vreme: Danes bo sprva oblačno z občasnimi plohami in nevihtami

Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno vreme, z občasnimi plohami in nevihtami, ki bodo lokalizirane po vsej državi. Iz vzhoda se v popoldanskih urah pričakuje delno razjasnitev. Temperature bodo dosegle maksimume med 15 in 22 stopinjami Celzija, ob tem pa bo ponekod pihal veter iz vzhodnih smeri.

Jutri se bo dan začel z oblačnostjo, ki se bo nadaljevala skozi dopoldne. Popoldne se pričakujejo krajevne plohe. Jutranje temperature se bodo gibale od 7 do 14 stopinj Celzija, dnevne pa bodo ponovno dosegle med 16 in 22 stopinjami, z izjemo Zgornjesavske doline, kjer bo nekoliko hladneje, okoli 14 °C.

Obeti V četrtek in v začetku petka bo vreme še naprej nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami. V petek popoldne se obeta delno razjasnitev, zlasti na jugu države. Skozi četrtek bo še vedno prisoten veter iz vzhodnih smeri.

Vremenska slika:
Visok zračni tlak nad vzhodno Evropo in ciklon nad Britanskimi otočji, ki prinaša vremensko fronto proti Alpam, vplivata na vreme v Sloveniji. Z višinami priteka v našo regijo razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes prav tako spremenljivo oblačno z možnostjo ploh in neviht, ki bodo pogostejše v Alpah in južnih krajih. V zahodnih predelih se bo oblačnost z občasnimi padavinami nadaljevala tudi jutri, medtem ko bo drugod sprva delno jasno. Čez dan bo oblačnost naraščala povsod, zlasti popoldne, ko so v Alpah in notranjosti Hrvaške možne posamezne krajevne plohe.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels