Vreme: Danes bo spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami

Danes bo vreme v Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno. Pogoste plohe in nevihte bodo spremljale večino dneva. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 20 do 25 stopinj Celzija, medtem ko bo na obali in v jugovzhodnih delih države nekoliko topleje, do 27 stopinj Celzija.

Ponoči se pričakuje, da bodo krajevne padavine z nevihtami zajele večji del države. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši nalivi.

Jutri bo vreme oblačno z občasnimi pogostimi padavinami. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Temperature bodo nekoliko nižje; najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa bodo dosegle od 14 do 21 stopinj Celzija, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Obeti

V sredo bo pretežno oblačno z lokalnimi padavinami, ki bodo pogostejše v jutranjih in dopoldanskih urah. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja.

V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo možne posamezne plohe.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo se nahaja plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki je dosegla Alpe. Z jugozahodnimi vetrovi priteka bolj vlažen zrak nad naše kraje, kar vpliva na trenutno nestanovitno vreme.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes in jutri bo v sosednjih pokrajinah nestanovitno vreme z občasnimi pogostimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik