Vreme: Danes bo prevladovalo zlasti na zahodu sončno vreme

V Sloveniji bo danes prevladovalo sončno vreme, zlasti na zahodu države, medtem ko bo na vzhodu sprva še zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo vreme izboljšalo z delnim razjasnitvijo, proti večeru pa se od zahoda pričakuje ponovna oblačnost. Po državi bo zapihal jugozahodnik, temperature pa se bodo gibale med 11 in 17 stopinjami Celzija.

Jutrišnji dan prinaša več oblačnosti in dež v zahodnih krajih Slovenije. Veter se bo okrepil, pričakujemo močnejši jugozahodnik, ob obali pa jugo. Jutranje temperature se bodo spustile na 3 do 8, na severu pa okoli 0 stopinj Celzija, dnevne pa bodo dosegle od 8 do 14, na severozahodu okoli 6 stopinj Celzija.

Obeti

V petek bo nad Slovenijo prevladovalo oblačno vreme z dežjem, ki se bo razširil po celotni državi. V Zgornjesavski dolini lahko močnejše padavine preidejo v sneg. Veter bo še naprej okrepljen, ob morju bo pihal jugo. V noči na soboto se bodo padavine umirile, sobota pa prinaša delno razjasnitev.

Vremenska slika

Vpliv visokega zračnega tlaka nad južno polovico Evrope se zmanjšuje, nad naše kraje pa s pritokom zahodnih vetrov prihaja toplejši in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bodo sosednje pokrajine večinoma sončne, z izjemo severnih in vzhodnih delov, kjer bo več oblačnosti. Prav tako bo začel pihati jugozahodnik. Jutri se bo v vseh sosednjih pokrajinah oblačnost povečala, z dežjem predvsem v zahodnih in južnih območjih. Pričakuje se krepitev jugozahodnega vetra.

Državljane in obiskovalce pozivamo, da spremljajo nadaljnje vremenske napovedi in se primerno pripravijo na prihajajoče vremenske razmere.

[Vir: ARSO]; Foto: Pexels; Portal24