Vreme: Čaka nas jasen dan z občasno povečano oblačnostjo

Slovenijo danes čaka delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, a proti večeru bodo padavine od severa prinesle preobrat. Dnevne temperature se bodo gibale med 14 °C na severozahodu in do 21 °C v ostalih delih države, ob morju pa bo zapihal jugo, ki bo prinesel občutek večje toplote.

Zvečer in ponoči se bodo padavine od zahoda razširile na večji del države, pričakujejo se tudi nevihte. Zanimivo bo spremljati mejo sneženja, ki se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov, lokalno pa še nižje, kar prinaša možnost sneženja v nižje ležeče kraje. Pihal bo okrepljen severni veter, kar bo prineslo dodatno ohladitev.

Jutri nas čaka precej jasno jutro, ki pa bo po nižinah morda megleno. Čez dan se bo oblikovala kopasta oblačnost, ki lahko prinese krajevne plohe ali celo kakšno nevihto. Dnevne temperature bodo nekoliko nižje kot danes, in sicer od 9 do 16 °C.

Obeti za prihodnje dni:

Ponedeljek prinaša precej jasno vreme, zjutraj možna slana, po nekaterih nižinah tudi megla.

Torek se bo vreme prevesilo v pretežno oblačno, s šanso za občasne rahle padavine, predvsem v zahodnih krajih.

Vremenska slika in napoved za sosednje pokrajine

Nad večjim delom Evrope trenutno vlada nizki zračni tlak, Slovenijo pa bo v noči na nedeljo prešla hladna fronta, ki že vpliva na sever Alp. Pred fronto smo še pod vplivom toplega in suhega zraka, ki prihaja od jugozahoda.

Tudi sosednje pokrajine lahko pričakujejo delno jasno vreme, ki pa se bo popoldne severno od nas pooblačilo, zvečer pa pričakujemo padavine, ki se bodo razširile tudi nad večji del sosednjih območij. Meja sneženja se bo tudi tu spustila pod 600 metrov.

Jutri se bodo padavine umirile tudi na Hrvaškem, kjer se obeta jasno jutro, sledilo pa bo spremenljivo oblačno vreme s plohami, morda tudi nevihtami.

[Vir: ARSO]; Foto: Pixabay; Portal24