V ZDA in Italiji aretirani voditelji in člani kriminalne družine Gambino

Ameriški tožilci so sporočili, da so v ZDA in Italiji aretirali 16 domnevnih voditeljev in sodelavcev kriminalne družine Gambino. Obtožbe proti njim vključujejo izsiljevanje, izsiljevanje, maščevanje prič, zaroto in goljufijo.

Deset osumljencev so aretirali na območju New Yorka, medtem ko so italijanske oblasti aretirale šest oseb v Palermu na Siciliji. Drugi osumljenec je po navedbah ameriškega pravosodnega ministrstva še vedno na begu.

Osumljenci, ki živijo v ZDA, naj bi se v sredo pojavili na sodišču v New Yorku. V obtožnici so tožilci orisali vzorec ustrahovanja in nasilnih napadov, namenjenih poneverbi sredstev ter goljufanju sindikatov in načrtov zaslužkov zaposlenih.

Sindikat, ki so ga vodili člani družine Gambino, je ciljal na podjetja za rušenje in industrijo prevozov, znano tudi kot ravnanje z odpadki ali zbiranje smeti. Člani združbe so po obtožnici grozili podjetnikom in zahtevali varščine. Poleg tega so se izmikali pravilom sindikata ter prirejali ponudbe za donosne pogodbe o rušenju.

Obtoženci so bili prav tako obtoženi groženj pričam, pranja denarja in kaznivih dejanj s strelnim orožjem. Med aretiranimi je bil vodja ali “kapetan” družine Gambino, Joseph “Joe Brooklyn” Lanni, domnevni Gambinov vojak Angelo “Fifi” Gradilone ter Francesco Vicari, znan tudi kot “stric Ciccio”, domnevni sodelavec sicilijanske mafije in Gambina. sodelavec.

Družina Gambino je ena od petih uglednih newyorških mafijskih združb, ki so skupaj znane kot La Cosa Nostra. Družino je do smrti v zaporu leta 2002 vodil šef John Gotti, kasneje pa Frank Cali, ki je bil marca 2019 umorjen pred svojim domom na Staten Islandu. Njegova smrt je zaznamovala prvi ciljni umor mafijskega šefa v mestu po smrti takratnega vodje družine Gambino Paula Castellana leta 1985.

Številne nedavne preiskave in policijske operacije so bile usmerjene proti skupini v ZDA in Italiji. Obtoženim grozi najvišja kazen od 20 do 180 let zapora.

vir

Foto: Portal24