Upravno sodišče zavrnilo začasno odredbo glede imenovanja generalnega direktorja Policije

Upravno sodišče je zavrnilo predlog za izdajo začasne odredbe, ki jo je vložil neizbrani kandidat in nekdanji v. d. generalnega direktorja policije, Boštjan Lindav, v zvezi z imenovanjem Senada Jušića za generalnega direktorja Policije. Sodišče je v svoji odločitvi navedlo, da Lindav v zahtevi za izdajo začasne odredbe ni uspel izkazati škode, ki bi nastala njemu osebno v primeru imenovanja Jušića.

Glede na odločitev sodišča se Lindav ni mogel sklicevati na morebitno škodo, ki bi se lahko pojavila v Policiji zaradi imenovanja Jušića. Sodišče je ugotovilo, da Lindav sploh ni navedel kakršne koli škode, ki bi lahko nastala njemu osebno. Poleg tega je sodišče poudarilo, da imenovanje na vodstveni položaj v javnem sektorju ni pravica posameznika, temveč privilegij, kar vpliva tudi na sodno varstvo in izdajo začasne odredbe v postopkih imenovanj.

Kljub tej odločitvi upravnega sodišča pa še ni padla končna odločitev o tožbi, s katero Lindav izpodbija izbirni postopek, v katerem je bil za prvega človeka policije izbran Jušić. Upravno sodišče bo o tej zadevi odločilo v glavnem postopku, pri čemer so poudarili, da bodo obravnavo obravnavali absolutno prednostno zaradi njene narave in pomena.

vir in foto (Jušič in Lindav)

Portal24