Tesla v ZDA začasno znižuje cene modela Y

Tesla Inc je sprejel odločitev o začasnem znižanju cen nekaterih modelov svojih avtomobilov v ZDA, zmanjšanje, ki sledi nedavnemu znižanju cen modela Y v Nemčiji. Do 29. februarja so se cene modela Y s pogonom na zadnja kolesa in modela Y Long Range znižale za 1000 dolarjev na 42.990 dolarjev oziroma 47.990 dolarjev. Slednje predstavlja popust v višini 2,3 odstotka oziroma 2 odstotka v primerjavi s prejšnjimi cenami. Kljub temu so cene različice modela Y Performance in drugih modelov ostale nespremenjene, kot kažejo podatki spletne strani.

V obvestilu na svoji spletni strani je Tesla napovedala, da se bodo cene novega modela Y s pogonom na zadnja kolesa in modela Long Range znižale le za dostave do 29. februarja. 1. marca pa se bodo zvišale za 1000 dolarjev ali več. To znižanje cen sledi nedavni praksi zmanjšanja cen v Nemčiji, ki jo je Tesla izvedla po prekinitvi proizvodnje avtomobilov v berlinski tovarni zaradi pomanjkanja sestavnih delov, povzročenih z napadi v Rdečem morju.

Napoved o znižanju cen prihaja v času, ko se Tesla sooča z izzivi zmanjšanega povpraševanja in povečane konkurence na trgu električnih vozil. Na slednje še posebej vpliva prihod številnih cenovno dostopnejših možnosti, kot so vozila, ki jih proizvaja kitajski proizvajalec BYD. Kitajski proizvajalec je nedavno prehitel Teslo kot vodilnega proizvajalca električnih vozil na svetu.

Poleg tega je znamenje ohlajanja povpraševanja po električnih vozilih tudi odločitev podjetja za najem Hertz Global Holdings. Podjetje je namreč januarja sporočilo, da bo iz svojega voznega parka v ZDA prodal približno 20.000 električnih vozil, vključno s Teslami. Hertz je dodal, da se usmerja k vozilom na plin zaradi višjih stroškov, povezanih s trkom in škodo za električna vozila… o tem smo poročali tukaj.

V luči teh dogodkov so delnice Tesle letos zabeležile padec za 22,1 odstotka.

[Vir: Reuters]

Foto: Pixabay

Portal24

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/tesla-v-zda-zacasno-znizuje-cene-modela-y/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tesla-v-zda-zacasno-znizuje-cene-modela-y