Tesla lastniki za hitrejše polnjenje v vročih dneh uporabljajo ta trik!

Ekstremne temperature in visoke hitrosti polnjenja lahko problematične, vendar so nekateri lastniki Tesle odkrili način, kako prevarati sistem, da bi hitreje napolnili svoje baterije s Superchargerjem in tako prihranili nekaj minut. Ta trik, ki je že nekaj časa prisoten na forumih, vključuje polaganje mokre brisače ali kosa blaga na ročaj polnilnega kabla, poroča IndexHr.

Ta metoda se izkaže za posebej uporabno v vročih dneh, ko sonce še dodatno segreje ročaj. Pri starejših polnilnikih V2, ki nimajo aktivno hlajenih kablov, se lahko ročaj zelo hitro segreje. Zaradi tega senzor znotraj ročaja signalizira polnilniku, naj zmanjša hitrost polnjenja, da ohrani varno temperaturo. Postavitev mokre brisače ščiti ročaj pred sončno svetlobo. Slednje tako omogoča, da ostane pri nižji temperaturi in omogoča hitrejše polnjenje.

IndexHr navaja primer lastnika Tesle, ki trdi, da je s tem trikom moč polnjenja na vroč dan povečal s 60kW na 95kW na vroč dan. Pri novejših polnilnikih V3 ta trik sicer ne bo učinkovit, razen pri Cybertrucku. Zaradi ogromne baterije Cybertrucka se lahko tudi aktivno hlajeni ročaj V3 segreje, zato trik z mokro brisačo deluje le pri Cybertrucku na polnilnikih V3.

Ne glede na različico Superchargerja pa ima ta trik le omejen učinek. Hitrost polnjenja se bo še naprej zmanjševala, ko se bo baterija polnila. Kot poroča IndexHr, Tesla Superchargerji lahko delujejo tudi v dežju, zato vlažna krpa ne bi smela povzročiti poškodb.

IndexHr opozarja, da kljub tej metodi, uporabniki ne smejo zanemariti potencialnih tveganj, povezanih z uporabo nepreverjenih trikov pri polnjenju njihovih vozil.

Portal24; Foto: Pixabay

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/tesla-lastniki-za-hitrejse-polnjenje-v-vrocih-dneh-uporabljajo-ta-trik/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tesla-lastniki-za-hitrejse-polnjenje-v-vrocih-dneh-uporabljajo-ta-trik