Tesla je cene vozil znižala tudi na Kitajskem

Tesla, priznani proizvajalec električnih vozil, je znižal cene svojih modelov na kitajskem trgu. V Združenih državah in na Kitajskem so cene vozil znižali za skoraj 2000 USD, kar je del prizadevanj za oživitev padajoče prodaje in soočenje s cenovno vojno na trgu električnih vozil. Tesla je na svoji uradni spletni strani napovedala, da bo začetna cena prenovljenega modela 3 na Kitajskem zdaj 231.900 juanov (približno 1.930 USD), kar pomeni znižanje za 14.000 juanov. Podobna znižanja so bila izvedena tudi pri drugih modelih, vključno z Modelom Y, ki zdaj stane 249.900 juanov, in pri dražjih različicah Modela S in Modela X.

Znižanje sledi znižanju v ZDA, kjer so bili v petek znižani ceni Modelov Y, X in S za 2000 USD. Tesla je prav tako znižala ceno svoje programske opreme za samodejno vožnjo, s čimer je cena padla s 12.000 na 8.000 USD.

Te poteze prihajajo po poročanju o padcu globalne dobave vozil Tesle v prvem četrtletju, kar je bil prvi tak primer v skoraj štirih letih. Visoke obrestne mere in močna konkurenca s cenejšimi kitajskimi modeli so dodatno zmanjšali potrošniško povpraševanje.

Dodatno je Tesla ta mesec napovedala odpustitev več kot 10 odstotkov svoje globalne delovne sile, in sicer kot odziv na pričakovani prvi letni padec dobav. Elon Musk, izvršni direktor Tesle, je tudi preložil načrtovano potovanje v Indijo zaradi “obveznosti pri Tesli.”

Znižanje cen je del širše strategije Tesle, ki je od konca leta 2022 vključevala intenziviranje cenovne vojne za spodbujanje rasti prodaje na račun marž. Delnice Tesle so letos izgubile skoraj 41 odstotkov svoje vrednosti, kar poudarja izzive, s katerimi se podjetje sooča na globalnem trgu.

[Vir: CNBC]; Portal24; Foto: Pexels

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/tesla-je-cene-vozil-znizala-tudi-na-kitajskem/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tesla-je-cene-vozil-znizala-tudi-na-kitajskem