Stranka Resnica z znanimi obrazi na evropske volitve

Stranka Resnica pod vodstvom Zorana Stevanovića je napovedala svoje kandidate za prihajajoče evropske volitve, med katerimi so nekateri prepoznavni slovenski obrazi. Na listi bodo poleg Stevanovića tudi novinarka Polona Frelih, igralka Tanja Ribič, pisatelj in kolumnist Branko Gradišnik ter zdravnika Sabina Senčar in Stanko Pušenjak. Stranka je ob tem poudarila, da gre za “edinstveno listo strokovnjakov za posamezna področja” in “glas ljudi, ki do zdaj niso bili slišani”.

Polona Frelih, znana novinarka in nekdanja dopisnica iz Rusije, bi v Evropski parlament prinesla svoje znanje o mednarodnih razmerah in konfliktih, kar bi po mnenju stranke izboljšalo slovensko odločanje na evropski ravni. Ginekologinja Sabina Senčar in porodničar Stanko Pušenjak bi se osredotočila na izboljšanje zdravstvenih politik in varovanje človekovih pravic.

Tanja Ribič bi kot zastopnica kulture in pravičnosti lahko prispevala k razvoju bolj vključujoče in pravične družbe v Evropi, medtem ko bi Bojan Potočnik, nekdanji direktor policije, okrepil evropsko politiko na področju nacionalne in mednarodne varnosti.

Neven Polajnar, strokovnjak za geopolitiko, in Katja Kokot, doktorica veterinarske medicine in zagovornica samooskrbe, bi prav tako igrala pomembno vlogo pri oblikovanju odzivov na mednarodne izzive in zagovarjanju legislativnih izboljšav.

Branko Gradišnik bi s svojo literarno ustvarjalnostjo in analitično ostrino znatno prispeval k odprti in vključujoči evropski politiki. Predsednik stranke, Zoran Stevanović, pa bi zagotovil “močan glas za zaščito nacionalnih interesov in spodbujanje odločitev, ki so v korist ljudi”.

Stranka Resnica tako napoveduje močno in raznoliko zasedbo za evropske volitve, ki obljublja svež pristop in nove ideje za reševanje izzivov pred Evropo in Slovenijo. Vrstni red kandidatne liste bo sporočen naknadno.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Zajem zaslona/Slovenija shop