SD v luči finančnih težav prodaja vilo Moskovič

V luči nedavnih težav in padca podpore se je Stranka socialnih demokratov (SD) odločila za prodajo svoje vile v Ljubljani, ki je dolga leta služila kot sedež stranke. Prodajna cena znaša dva milijona evrov, kar bi stranki omogočilo poplačilo dolga v višini 1,8 milijona evrov. Poleg finančnih novic so bile predstavljene tudi nove kandidature za vodilne položaje znotraj stranke.

Stranka se je za prodajo odločila po aferi, povezani s sodno stavbo na Litijski cesti v Ljubljani, ki je močno zamajala njeno podporo med volivci. Cilj prodaje, ki jo je včeraj napovedala stranka, je zbrati sredstva za poplačilo obstoječega dolga, poroča TV Slovenija.

Medtem ko se stranka sooča s finančnimi izzivi, pa hkrati postavlja temelje za svež začetek z novimi kandidati za ključne položaje. Na prihajajočem kongresu, ki bo 13. aprila, se bodo za mesto predsednika stranke potegovali Jani Prednik, vodja poslanske skupine, Tadej Beočanin, župan Ajdovščine, in Milan Brglez, evropski poslanec. Kandidati za generalnega sekretarja vključujejo Dejana Prešička, nekdanjega ministra za kulturo, in Sebastjana Selana, nekdanjega šefa Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova).

Rok Šuligoj, Beočanin in Prednik so izrazili optimizem glede prihodnosti stranke. Beočanin je poudaril problematiko visokih življenjskih stroškov in obljubil, da bo izredni kongres priložnost za dokazovanje, da se je stranka iz preteklih napak nekaj naučila. Prednik je izpostavil, da SD ostaja pomemben akter na političnem prizorišču, kljub nasprotovanju tako s strani desnih kot nekaterih koalicijskih partnerjev, ter poudaril potrebo po bolj odločni drži v koaliciji.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona