Rivian R3 in R3X: Inovacija v kompaktni obliki

V nedavni predstavitvi, ki je zbrala veliko pozornost ljubiteljev električnih vozil, je Rivian, znani proizvajalec električnih vozil, presenetil z napovedjo dveh novih modelov: R3 in R3X. Ta dva modela, ki se pridružujeta težko pričakovanemu SUV modelu R2, obljubljata, da bosta prinesla svežino in inovacije v že tako pestro ponudbo podjetja.

R3 in R3X si delita platformo z večjim bratom R2, vendar z okoli 15 centimetrov krajšo medosno razdaljo. Ta manjša razdalja obljublja bolj kompaktno vozilo, ki pa še vedno ohranja značilnosti robustnosti in zmogljivosti, po katerih je Rivian postal znan.

Rivian R3 prinaša značilni videz podjetja z gladkimi linijami in dinamično obliko. Kolesa, potisnjena proti kotom, in izjemno kratek zadnji previs dajejo vozilu poseben karakter. Dodatno, R3 se ponaša z električno pomičnimi zadnjimi vrati z zadnjo lučjo polne širine, kar dodaja na estetiki, hkrati pa omogoča odprtje manjšega dela z zadnjim steklom za prevoz daljših predmetov.

Z ocenjenim dosegom več kot 480 km in možnostjo hitrega polnjenja (od 10 do 80 odstotkov v manj kot 30 minutah) je R3 idealen za daljše poti. Izbira med enojnim ali dvojnim elektromotorjem omogoča kupcem prilagoditev vozila njihovim potrebam in željam.

R3X: Robusten in pustolovski

Model R3X, močnejša različica R3, predstavlja vrhunec zmogljivosti z trimotornim pogonom, širšimi kolesi in večjo oddaljenostjo od tal. Zunanji poudarki v modro-zeleni barvi z oranžnimi detajli in pnevmatike z agresivnim profilom poudarjajo avanturistični duh modela. Notranjost z italijanskim pridihom in velika steklena streha zagotavljata občutek razkošja in odprtosti.

Čeprav cene za modele R3 in R3X iz leta 2027 še niso bile razkrite, pričakujemo, da bosta cenovno ugodnejša od večjega R2. Predvidevanja kažejo, da bi se cena za R3 lahko gibala med 35.000 in 40.000 USD, medtem ko bi R3X lahko dosegel ceno med 45.000 in 55.000 USD.

Rivian s predstavitvijo modelov R3 in R3X nadaljuje svojo misijo inovacij in trajnosti v avtomobilski industriji. Z obljubo o kombinaciji zmogljivosti, eleganci in praktičnosti bodo ti modeli zagotovo pritegnili pozornost širokega kroga ljubiteljev električnih vozil. Pričakovanje rasti ponudbe električnih vozil in zavezanost k trajnosti ostajata ključni vodili podjetja Rivian, ki se z vsakim novim modelom še bolj utrjuje kot vodilni igralec na trgu električnih vozil.

[Vir: Motor1]; Portal24; Foto: Rivian

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/rivian-r3-in-r3x-inovacija-v-kompaktni-obliki/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rivian-r3-in-r3x-inovacija-v-kompaktni-obliki