Premier Robert Golob je sprejel ponujeni odstop ministrice za pravosodje

Iz kabineta predsednika vlade prihaja pomembna novica: Premier Robert Golob je sprejel ponujeni odstop ministrice za pravosodje, Dominike Švarc Pipan. Odstop bo uradno sprejet predvidoma v roku enega tedna. Ministrica ga bo pred tem seznanila z vsemi podrobnostmi afere Litijska, navaja RTV Slovenija.

Ministrica za pravosodje, Dominika Švarc Pipan, je premierju Robertu Golobu svoj odstop sicer ponudila v ponedeljek. Dogovorila sta se, da bo odstop uradno sprejet šele po tem, ko bodo znane končne ugotovitve glede podrobnosti nakupa stavbe na Litijski ulici.

Kabinet premierja poroča, da je ministrica Švarc Pipan obljubila, da bo medtem, ko se čakajo zaključne ugotovitve, skrbela za nemoteno delovanje svojega resorja ter zagotovila polno sodelovanje ministrstva v vseh morebitnih preiskovalnih postopkih. Predsednik vlade namerava v prihajajočem tednu začeti pogovore za čimprejšnje imenovanje novega ministra ali ministrice na tem položaju, je še sporočil premierjev kabinet.

Ministrica Švarc Pipan je že v oddaji Marcel na TV Slovenija v ponedeljek razkrila, da je ponudila odstop na sestanku s premierjem Golobom. Dogovorila sta se, da bo ministrica ostala na položaju, dokler se nepravilnosti v zvezi z nakupom stavbe za sodno palačo ne razjasnijo. Ministrica je izrazila hvaležnost premierju Golobu za dano priložnost, da preveri in razkrije morebitne nepravilnosti na ministrstvu, kar je po njenih besedah storila prejšnji teden. Ob tem pa je obžalovala, da vodstvo njene lastne stranke, SD-ja, ni podprlo te možnosti.

Premier odpovedal sestanek s SD-em, Švarc Pipan ponudila odstop

Načrtovan sestanek med predsednikom vlade Robertom Golobom in ožjim vodstvom SD-ja je premier odpovedal. Po informacijah STA-ja je bil sestanek prvotno predviden za ponedeljek pozno popoldan. Na sestanku naj bi se srečali predsednica stranke Tanja Fajon, vodja poslanske skupine Jani Prednik ter generalni sekretar stranke Žibert. Med ministri bi se sestanka udeležil le gospodarski minister Matjaž Han... več tukaj.

Vir; Foto: Vlada RS