Več internih virov iz SD je že pred časom opozarjalo, da Frangež svojo začasno vlogo v. d. generalnega tajnika “pelje” proti predsedniški funkciji.

Požareport: Veliki demagog Frangež in njegov izbranec Štromi kot tandem na čelu SD? No, to pa je zanesljiv recept za veliko katastrofo.

Požareport: Namen – za soboto, 13. aprila – sklicanega izrednega volilnega kongresa je, da stranka “dobi malo nove energije”. Tako pravi, diplomatsko, Matjaž Han, minister za gospodarstvom turizem in šport ter “uradno”, po anketah javnega mnenja, že dlje časa tudi najbolj priljubljen politik Socialnih demokratov, ko pogovor nanese na morebitno vnovično kandidaturo Tanje Fajon za predsednico stranke.

Toda Han ni samo diplomat, je tudi prebrisan in ziheraš, zato na tem kongresu očitno res ne bo kandidiral za predsednika (saj, že ve zakaj), čeprav je tudi on zaenkrat med formalno evidentiranimi za to funkcijo, razen v primeru, če bi ga stranka to javno prosila. Ker sicer, kot pravijo naši viri v SD, Han bi bil definitivno najboljša izbira, vendar je malo verjetno, da bi bil na kongresu, če bi v bitko šlo več predsedniških kandidatov, na koncu tudi izvoljen. Takšna so pač notranja razmerja v stranki.

Med evidentiranimi kandidati (rok za evidetiranje se zaključil včeraj zvečer) pa tako rekoč vsi vidni politiki SD, od Fajonove do nove pravosodne ministrice Andreje Katič (vmes pa minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, vodja poslanske skupine SD Jani Prednik, župan Ajdovščine Tadej Beočanin … vseh kar ni mogoče našteti, saj bi koga zagotovo izpustili, potem pa takoj teorije zarote… torej, ni da ni), a nihče od omenjenih za… več na Požareport.

Požareport: Kako nameravajo do konca zmasakrirati SD: Tajni seznam donatorjev Inštituta 1. maj kot atomska bomba?

Požareport: “Kaj ti še sploh delaš tukaj?” Tako naj bi Andreja Katič, zdaj sicer že nova ministrica za pravosodje, pred vsemi zabrusila Tanji Fajon, predsednici Socialnih demokratov in ministrici za zunanje zadeve, na tisti konferenci stranke, sklicani kmalu po izbruhu afere Litijska.

No, danes je že bolj ali manj jasno, da Fajonova ne bo več “dolgo tukaj”, vsaj kot predsednica stranke ne (po volilnem kongresu, ki bo 13. aprila), se bo pa, tako zdaj kaže, do konca ter na vse pretege oklepala položaja zunanje ministrice… več tukaj.

[Foto: Zajem zaslona]