Mojco Pašek Šetinc je tokrat dobesedno zadela karma. In hkrati boleče spoznanje, da je v politiki popolnoma nepomembna, da je ona samo potrošno blago. Pa četudi je poročena z Miletom Šetincem in sodi v širši Kučanov krog.

Požareport: Uganka rešena: Zakaj so cenzurirali – sicer ne preveč bistro in precej nepomembno – političarko Mojco Pašek Šetinc

Požareport: Da si je nekdanja poslanka Gibanja Svoboda in bivša novinarska aktivistka na RTV Slovenija Mojca Pašek Šetinc hitro prislužila status zelo pokvarjene političarke, ki za svoje po njenem infantilnem javnem pozivu predsedniku vlade Robertu Golobu, naj stavko zdravnikov in Fidesa “razglasi za nezakonito”, pa nam je prav tako jasno, da ta poslanka tudi ni preveč bistra.

A zdaj tudi vemo, zakaj so jo pred dnevi cenzurirali na Delu. Uganka je rešena!

Ne zato, ker bi Mojca Pašek Šetinc za Goloba ali Vesno Vuković, generalno sekretarko Gibanja Svoboda, povedala kaj bistveno novega ali strašno uničujočega, ne, šlo je zgolj za to, da je MPŠ zaradi znanih političnih okoliščin trenutno na tako imenovani “črni listi” Dela in verjetno še kje, recimo na svoji bivši firmi, javni RTV, vsaj kar zadeva njeno govorjenje in tračarjenje čez Goloba in Vukovićevo.

Črna lista pa v tem primeru pomeni, da MPŠ zaenkrat nima več dostopa do tistih medijev, ki jih prek velikih državnih poslov, v Delovem primeru gradbenih, obvladuje ožji krog predsednika vlade Goloba, kar nesporno velja tudi za lastnika časopisne hiše Delo (in Kolektorja) Stojana Petriča. Ta črna lista seveda ni nikjer eksplicitno napisana, fizično je nikjer ni, vendar obstaja in drži. Posamezne osebe so na tej listi lahko dolgo časa, celo večno, ali pa samo kak dan, 24 ur, pri čemer je že jutri lahko vse drugače.

Skratka: Mojca Pašek Šetinc lahko piše po družbenih omrežjih, morda ji kaj objavijo na Mladini ali Dnevniku, na Delu pa do nadaljnjega ne!

Na Delu je sicer tudi znano, da… več na Požareport.

Portal24; Foto: DZ Matija Sušnik