Vodilni na T-2 se kakor zaklinjajo, zatrjujejo, da so žrtve, toda vse kaže, da malo farbajo, vsaj kar zadeva pravno plat zadeve…

Požareport: Stečaj T-2?! Pred Jurijem Krčem vroče poletje, čista jeba NSi in zakaj tudi Žiga Debeljak ni najbolj čist

Požareport: Zahteva uprave Slovenskega državnega holdinga, da mora telekomunikacijska družba T-2 v stečaj, ki jo lastniško obvladuje Jurij Krč, ni samo gola poslovna operacija, ampak ima (tudi) nadvse zanimive politične razsežnosti:

– Na sceni se govori, da T-2 sodi med tako imenovane “denarnice NSi”. Še več, potem ko je brutalna zakulisna operacija v režiji Gibanja Svobode, Andreja Ribiča, Darija Južne in Aleksandra Čeferina (Uefa), ob asistenci pozameznih medijev, tako rekoč iztrgala Dars izpod kontrole stranke Mateja Tonina (spomnimo, šlo je za odstrel predsednika uprave Darsa Valentina Hadinjaka, nekdanjega podpredsednika NSi, ki je prej “slučajno” delal na ravno na T-2), naj bi T-2 ostal zadnji veliki tihi finančni sponzor Nove Slovenije.

– Toda pozor, član uprave SDH, ki zahteva stečaj T-2, je tudi Janez Tomšič, boljkone prav tako zadnji veliki igralec NSi, ki ga je Golobova Svobodo doslej še pustila na visoki izvršilni funkciji znotraj državnega gospodarstva. Kar pomeni, predvsem za NSi, tudi čista zmeda (ali “čista jeba”, če parafriziramo skladbico Mi2).

Opomba pod črto

Opomba pod črto: Če je – novembra lani – padli Valentin Hajdinjak na Darsu veljal za denarnico NSi (mimogrede: avtorju teh vrstic in marsikomu drugemu še vedno ni jasno, zakaj Hajdinjak po svojem odstopu ni šel v tožbo, če javno trdi, da so ga po krivem odnesli in bi na delovnem sodišču gladko zmagal?!), Janeza Tomšič štejejo za tistega, ki menda (lahko) trguje s pomembnimi informacijami, ki naj bi se preko ključnega lobista Nove Slovenije Marka Pogorevca pretakale tudi do glavnega tajnika NSi Roberta Ilca, sicer tudi novepečenega podžupana občine Škofljica.

No, čeprav naj bi se, po navedbah naših virov, zadnje čase razmerje med Pogorevcem in Ilcem začelo nekoliko krhati, podobno pa naj bi veljalo tudi za Ilca in poslanca NSi (ter nekdanjega ministra za infrastrukturo in predsednika sveta NSi) Jerneja Vrtovca. Pri čemer lahko slednji, kot predsednik parlamentarne komisije za nadzor javnih financ (KNJF), fizično sedi na sejah nadzornega sveta SDH.

– Da ima uprava SDH, ki jo vodi Žiga Debeljak, sicer tudi osebni prijatelj Marka Pogorevca in Valentina Hajdinjaka, ki celo stanuje v enem od večjih Pogorevčevih ljubljanskih stanovanj, kot podnajemnik (hja, tudi tako je vse povezano), pri zahtevi za stečaj T-2, tudi eno zelo resno težavo, pa je kriva Debeljakova dvojna pozicija: Debeljak, predsednik uprave SDH, je namreč tudi predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije. In tako zdaj… več na Požareport.

Portal24; Foto: Zajem zaslona/fotografija je simbolna