Tadej Veber (na sliki drugi z leve) sredi Planice. (vir: zaslonski posnetek Kanala A)

Požareport: Na čelo Spirita nekdanji član uprave DRI, znan po aferi – a boste kavsala gospa novinarka Tjaša?!

Požareport: Presenetljive informacije prihajajo iz krogov blizu vrha Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki ga vodi Matjaž Han, vidni politik Socialnih demokratov. Namreč, da na čelo Spirita – menda – prihaja Tadej Veber, nekdanji član uprave državne družbe DRI, najbolj znan po aferi “Gospa (novinarka Tjaša iz Kanala A; op.a.), a boste kavsala”, ko je januarja 2018, ob koncu sezone smučarskih skokov v Planici v javnosti zaokrožil posnetek skupine treh pijanih moških, ki so verbalno naskočili novinarko Kanala A (vir).

Med njimi je bil tudi “opiti vulgarni uradnik” ali “veseljak Planice” Tadej Veber, takrat član uprave državne družbe DRI, afera pa ga je potem tudi skoraj odnesla iz službe. Njegov odstop, sicer brezuspešno, je zahteval tudi tedanji resorni minister za promet Peter Gašperšič (SMC). Toda Veber je član poslovodstva DRI ostal še do leta 2000, ko se je znašel celo na seznamu najbolj plačanih “državnih poslovnežev”, potem pa nekako poniknil znotraj zasebnega gradbenega sektorja.

No, zdaj pa naj bi se… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Dvomov ni več: Imamo šefa vlade s pretežkim nahrbtnikom, ki hkrati notorično laže. Na potezi tožilstvo, KPK in koalicija

Požareport: Pri čemer – edino – še ni čisto jasno, ali Robert Golob laže kar tako, značajsko, ali nonšalantno načrtno, ali pa vse skupaj po malem. Kakorkoli, kaj takega med slovensko tranzicijo še nismo imeli, še nismo videli in še nismo doživeli…

18. aprila je sarajevski portal Istraga.ba objavil daljši članek o tem, kako slovenska in hrvaška podjetja finančno izčrpavajo Bosno in Hercegovino. Kjer v prvi vrsti navajajo poslovanje družbe Gen-I Sarajevo, ki ustvarja več sto milijonske prihodke in minimalne dobičke, in to samo z enim zaposlenim. Kar že na prvi pogled dokazuje, da se nekaj zelo nenavadnega dogaja z denarjem tega državnega podjetja, ki ga je donedavnega, pred ponovno vrnitvjjo v politiko, vodil sedanji predsednik vlade Robert Golob… več tukaj.

Objava Požareport: Na čelo Spirita nekdanji član uprave DRI, znan po aferi – a boste kavsala gospa novinarka Tjaša?! je bila najprej objavljena na Portal24.