Dušan Mramor ponudbe finančnega ministra Boštjančiča ni zavrnil, nasprotno, zanima ga…

Požareport: Mramor se vrača. Cvikl pa s težko hipoteko nasilja v družini verjetno ne bo smel kandidirati.

Požareport: Po naših zanesljivih informacijah je minister za finance Klemen Boštjančič (Gibanje Svoboda) ponudil nekdanjemu finančnemu ministru Cerarjeve vlade Dušanu Mramorju, da postane novi guverner Banke Slovenije. Sedanjemu guvernerju Boštjanu Vasletu namreč mandat poteče januarja prihodnje leto (2025). Mramor ponudbe ni zavrnil, nasprotno, zanima ga.

Spomnimo: Mramor, nekdanji dekan ljubljanske Ekonomske fakultete, je kot minister za finance odstopil julija 2018, uradno iz osebnih, a nikoli povsem pojasnjenih razlogov. Govorilo se je, takrat, zelo veliko, od tega, da je zbolel, do tega, da je bil pravzaprav zamenjan.

Kasneje so mu na Okrožnem sodišču v Ljubljani sodili zaradi očitkov zlorabe položaja v aferi famoznih profesorskih dodatkov za stalno pripravljenost, vendar je decembra lani… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Nekdanji minister Milan M. Cvikl toži bivšo soprogo

Nekdanji minister in trenutni viceguverner Banke Slovenije, Milan M. Cvikl, je vložil tožbo proti svoji bivši soprogi, Jerci Legan, in sicer zaradi obrekovanja preko javnih medijev. Tožba je bila vložena na ljubljanskem okrožnem sodišču, pri čemer je minuli petek zaradi stavke sodnikov odpadla kopica obravnav, med njimi tudi obravnava zoper Jerco Legan, znano antropologinjo in publicistko. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali celo do šest mesecev zapora.

Legan in Cvikl sta se poročila leta 2009, a sta se ločila pred lanskim poletjem. Po ločitvi je Cvikl postal predmet ovadbe zaradi suma nasilja v družini, pri čemer so dokazi o nasilju bili predloženi ustreznim ustanovam in nato posredovani policiji. Ovadba je bila nato prenesena na tožilstvo, čeprav še ni bila zaključena… več tukaj.