A naši viri ob tem sumijo, da Martić & Co. vse to delajo tudi s tihim blagoslovom kulturne ministrice in koordinatorke Levice Aste Vrečko…

Požareport: Martićeva RTV gre na prevaro: Z grožnjo, da ne bo olimpijskih iger in evropskega prvenstva v nogometu, izsiljujejo denar

Požareport: Avtor teh vrstic je že pred dnevi na omrežju X razkril, da je vodstvo TV Slovenija (medtem ko za Radio Slovenija še ni primerljivih informacij) med pripravo programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2024 (le tega mora sicer formalno potrditi še svet RTV) za dobrih 30 odstotkov sklestilo športni in razvedrilni program (med drugim ne bo več oddaje satirično-zabavne Kaj dogaja s Tilnom Artačem), ukinjajo informativno oddajo Panorama na 2. programu TVS, prav tako ne bodo vrnili Studia City, ostaja pa Tarča.

A že takrat so se pojavila informacije, da naj bi predsednik uprave RTV Zvezdan Martić in nova direktorica TVS Ksenija Horvat pod mizo naročila posameznim odgovornim urednikom, naj na polno klestijo programe, da bodo lahko potem na tak način izsiljevali vlado, naj jim dodeli dodatni denar, da na malih ekranih javne RTV ne bo “črnine”.

Kljub dramatičnemu klestenju programa pa vsi redno zaposleni seveda ostajajo redno zaposleni.

Kljub dramatičnemu klestenju programa pa vsi redno zaposleni seveda ostajajo redno zaposleni. Samo za primer: ob ukinitvi Panorame bo na RTV še naprej ostalo zaposlenih 17 ustvarjalcev ukinjene Panorame?!

In kot je razvidno iz pridobljene finančne dokumentacije, še vedno predvidevajo približno 2 milijona evrov izgube, četudi bi od vlade prejeli dodatnih 10 milijonov evrov, ki jih že zdaj avtomatično dajejo v svoje finančne plane?!

Martić je sicer že septembra priznal, da za nove izgube (samo septembra so pridelali dodatnih 1 milijon evro minusa) ne morejo več kriviti bivšega vodstva. No, ta prihajajoči ponedeljek naj bi se vodstvo RTV znova dobilo s predstavniki vlade na temo dodatnega financiranja RTV. Na zadnjem sestanku z vlado, ker Martič in predsednik vlade Robert Golob sta se, vemo, srečala tudi ločeno (in kjer naj bi Golob dejal Martiću, da naj ukinejo Tarčo, pa bo prišel vladni denar), so se, tako naši viri, sicer dobili z ministrico za kulturo Asto Vrečko (Levica), šefinjo kabineta predsednika vlade Petro Škofic, državno sekretarko na ministrstvu za finance Sašo Jazbec in direktorjem direktorata za javno premoženje na istem ministrstvu Aleksandrom Nagodetom.

Ti naj bi jim, pod črto, povedali, da… več na Požareport.

Foto: STA

Portal24