Zvezdan Martić na svetu RTV, katerega člani, kot lahko vidite, aktivno sodelujejo pri izigravanju delovne inšpekcije in zakonodaje.

Požareport: Kako Martić in vrla druščina na vrhu RTV zaradi srednješolcev tipa Drnovšek nesramno izigrava delovno inšpekcijo

Požareport: Pred dnevi (16. marca) smo na tem portalu ekskluzivno in podrobno poročali o prihodu delovne inšpekcije na RTV Slovenija, zaradi nezakonite zaposlitve novinarja in člana sveta RTV Gregorja Drnovška na pomembnem uredniškem mestu, za katerega nima predpisane izobrazbe. Sporni “urednik” Drnovšek sicer ni edini tak primer, tako da ne, saj podobno oziroma enako velja vsaj še za Jana Novaka , vršilca ​​dolžnosti urednika vseh dopisnikov (dopisnikov), in Vesno Pfeiffer , urednico oddaje Marcel .

Ne, vodstvo RTV nam je tri dni kasneje (19. marca) prihod delovne inšpekcije uradno potrdilo, hkrati pa pravijo, da je bila odločba izdana, citiramo: ” Inšpektorat RS za delo je na RTV Slovenija izvedel inšpekcijski nadzor. Odločba še ni bila izdana .Lep pozdrav, Služba za komuniciranje RTV Slovenija “.

Toda po naših internih informacijah… več na Požareport.

Spomnimo…

Požareport: Srednješolec Drnovšek kot pomemben urednik plesal le nekaj tednov: Odnesla ga je pravna država, Martiću pa denarna kazen

Požareport: Kdo bi si mislil, da pravna država sredi te države včasih vendarle deluje, in to celo na primeru novinarja in člana sveta RTV Slovenija Gregorja Drnovška. Za osvežitev spomina: zaradi njegovih preteklih aktivističnih zaslug ga je novo aktivistično vodstvo RTV postavilo za vršilca dolžnosti urednika notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TVS, kjer je med drugim urejal tudi “paradne Odmeve” (ki jim, mimogrede, v zadnjem času znova dramatično pada gledanost). No, na to uredniško funkcijo so ga postavili kljub dejstvu, da Gregor Drnovšek nima za uredniško mesto predpisane – visokošolske – izobrazbe, saj ima, vemo, zgolj srednjo šolo.

Spomnimo…

Požareport: Novi standardi na RTV: Srednješolci kot Drnovšek zdaj urednik, prva bojna linija nagrajena. Razen besne Helene Milinković

Požareport: Na tradicionalnem sprejemu po koncu osrednje državne Prešernove proslave, prejšnjo sredo v Cankarjevem domu, smo lahko pozornejši novinarji in drugi kronisti slovenske politične, medijske in kulturniške scene, kljub začetnemu električnemu mrku, spremljali tudi najnovejši “fenomen RTV-jevecev”. Ne samo, da se je voditelj TV Dnevnika Saša Kranjc tokrat “pokazal” s svojim prijateljem oziroma zasebnim partnerjem, sicer generalnim sekretarjem ministrstva za kulturo ter bivšim… več tukaj.

Potem pa, glej ga zlomka, nenadoma reagira ter učinkuje “pravna država”:

– Namreč, če naše interne informacije iz Kolodvorske 2-4 držijo, je na RTV prispela odločba pristojnega inšpektorata za delo (beri: delovna inšpekcija), ki navaja, da nihče, ki nima prepisane oziroma ustrezne izobrazbe, ne more zasedati delovnega mesta, kjer je določena izobrazba zahtevana in predpisana. Hkrati pa je ta… Požareport.

Foto: Zajem zaslona