Cena vile Jere pod Ljubljanskim gradom naj bi sicer bila 4 milijone evrov. Je tudi že dlje časa prazna, saj sta se ločenca Cvikl in Leganova morala, na podlagi sodnega sporazuma, že pred časom oba izseliti in je vila namenjena prodaji oz. najemu…

Požareport: Kako je Cvikl Prodajal vilo Jero Golobu in Gabrovi ter njegov nepremičninski debakel v Trstu, kjer je ostal brez 32 jurjev

Požareport: Bilo je 12. junija 2023. Nepremičninski agent ljubljanske agencije Stoja pokliče Milana M. Cvikla, viceguvernerja Banke Slovenije, da ima stranko, ki se resno zanima za najem in kasnejši odkup razvpite vile Jere pod Ljubljanskim gradom, ker pa gre za izjemno znano in pomembno osebo, mora ime stranke ostati skrivnost. In potem se pred vrati vile Jere v lasti Cvikla in Jerce Legan z vladnimi avtomobili pojavijo Robert Golob, njegov sin Lan, Tina Gaber in njena osebna asistentka, širši javnosti neznana mlajša ženska nekoliko močnejše postave. Pričaka jih Cvikl, Leganova pride šele kasneje, ravno takrat, ko sta Cvikl in Golob že na balkonu z razgledom. “Aha, glej jo, je prišla,” pravi Cvikl, ko opazi Leganovo.

Nato se začnejo “pogajanja”, vendar samo z Golobom, saj se Gabrovi, skupaj z asistentko (Gabrova ji pravi Patricija) nekam mudi in vladni avto ju odpelje. Cvikl od Goloba sprva zahteva 6 tisoč evrov mesečne najemnine (ker Golob bi vilo sprva samo najel), vendar plačilo za eno leto vnaprej, nato pa ceno zniža na 5 jurjev mesečno. Ko Golob spomni na kamnito vklesano ime vile – vila Jera, Cvikl, ki je tudi sicer ves čas pogovora zelo glasen ter vehementen, zavpije, saj teh nekaj črk se da takoj zbrisati. Golob pa, da njega to ne moti in da bi tako ostalo vsaj do takrat, ko bi on vilo dokončno odkupil. In da je hiša tudi sinu Lanu zelo všeč, a pravi, pravi, da bo še razmislil.

Cena vile Jere naj bi bila… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Nekdanji minister Milan M. Cvikl toži bivšo soprogo

Nekdanji minister in trenutni viceguverner Banke Slovenije, Milan M. Cvikl, je vložil tožbo proti svoji bivši soprogi, Jerci Legan, in sicer zaradi obrekovanja preko javnih medijev. Tožba je bila vložena na ljubljanskem okrožnem sodišču, pri čemer je minuli petek zaradi stavke sodnikov odpadla kopica obravnav, med njimi tudi obravnava zoper Jerco Legan, znano antropologinjo in publicistko. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali celo do šest mesecev zapora… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona