Nekaj se bo zagotovo zgodilo, vendar še čisto ni jasno kaj. In tudi Golob naj bi iskal way out…

Požareport: Golob odstopa iz zdravstvenih razlogov? Trije kandidati za mandatarja pri Kučanu, četrtega pa naj bi testiral celo sam Golob

Požareport: Tudi znotraj vladne koalicije ali blizu vlade je vse več prepričanih, pa naj se sliši še tako zarotniško, da je Vesna Vuković, notorna generalna sekrearka Gibanja Svobode, res “poslala” Roberta Goloba v ljubljanski Klinični center, da ga v javnost lansira kot žrtev. Med ta – sicer dostikrat uspešen – scenarij (žrtve) naj bi sodila tudi najnovejša pisanja Tine Gaber po socialnih omrežjih.

Del tega naj bi bilo tudi Golobovo imenovanje Luke Mesca (Levica) za začasnega predsednika vlade (to naj bi, po tem scenariju, morda trajalo celo dlje časa, ne pa samo nekaj dni), kar naj bi po mnenju ožjega Golobovega kroga “malo pomirilo Kučana”,

Toda, kot pravi eden vidnih politikov SD, nekaj se bo zagotovo zgodilo, vendar še čisto ni jasno kaj. In tudi Golob naj bi iskal way out, zato ni izključeno, da bi/bo kot premier odstopil iz zdravstvenih razlogov.

Kučanov krog

Kučanov krog naj bi imel tri kandidate za tako imenovanega “tehničnega mandatarja”, kar je seveda samo igra besed, da ne zgleda preveč politično, vsi trije se sicer ponujajo predvsem sami:

– Ljubljanski župan Zoran Janković z argumenti, da je on absolutno najbolj sprejemljiv za poslanke in poslance Gibanja Svobode, vendar ne sme zgledati, kot da on ruši Goloba. Težava za Jankovića pa je v tem, ker je izven Ljubljane praktično nesprejemljiv.

– Stojan Petrič, lastnik skupine Kolektorja in Dela, ki se prav tako zelo ponuja sam. Star je 74 let (štiri leta starejši od Jankovića), a telesno povsem fit, ima dovolj denarja, časnika Delo in Slovenske novice vodi s trdo roko, tudi direktno, bi pa rad še malo užival v oblasti in slavi (zakaj se ne bi on rokoval in fotografiral s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, namesto Goloba), saj se ima celo za “cesarja iz Idrije”. No, del ljubljanske elite ga sicer obravnava kot tipičnega preveč ambicioznega “provincialca”.

So pa Petriča kot “kandidata” za novega mandatarja očitno že identificirali tudi pri nasprotnem levem taboru, zato sta Vukovićeva in Damir Črnčec (državni sekretar na ministrstvu za obrambo) že izdala ukaze za napade nanj – v reviji Reporter.

– Tretja je pa neverjetna… več na Požareport.

Foto: Vlada RS

Portal24