In da bo ironija še večja, to je – očitno – dogajalo se je ravno v času, ko je Evropski parlament sprejemal tako imenovani Akt o svobodi medijev, ki med drugim izrecno prepoveduje vsakršno cenzuro ter zagotavlja neodvisnost novinarskega poročanja…

Požareport: Čeferin končno prepovedal intervju z Milovićem. Hm, kaj vse bi se šele dogajalo, če bi predsednik Uefe bil šef vlade?!

Požareport: 23. februarja, nekaj minut čez deseto uro dopoldne, je avtor teh vrstic na omrežju X opozoril še na en prikriti cenzorski poseg (to je bilo namreč tiste dni, ko je ljubljansko Delo cenzuriralo poslanko Mojco Pašek Šetinc), tokrat na mariborskem Večeru, v lasti smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka. Ta zgodba (doslej na X-u beleži že več kot 39 tisoč ogledov) je bila takrat opisana takole in do zdaj je še nihče ni demantiral, niti najmanjše podrobnosti:

No, pred dnevi se je izvedelo tudi za epilog. Intervju z notornim  Milošem Njegoslavom Milovićem je bil novinarsko in uredniško sicer pripravljen za objavo, toda Odlazek – tako naši viri – naj bi tekst… več na Požareport.

Požar na Twitter/X

So pa indici, da prihaja še ena zanimiva cenzura, tokrat na Odlazkovem @vecer. Če ne cenzura, pa vsaj neverjetni manever: – pred dnevi so namreč na Večeru naredili intervju z notornim Milošem Njegoslavom Milovićem(na sliki s @tfajon, med jadranjem), kar nam je MNM tudi potrdil.

– Na vprašanje, ali sta ga res intervjuvala novinarja Matej Grošelj in Damjana Žist, pa MNM pravi, pustimo podrobnosti.

– MNM med intervjujem silovito udari po Aleksandru Čeferinu (gre za tisto zgodbo, ki ga tudi spravlja v zapor, ekskluzivno sicer razkrita tukaj: https://pozareport.si/post/632412/ekskluzivno-dokumenti-povezani-tozilec-naj-bi-resil-ceferina-pred-kazenskim-pregonom-zaradi-kandidature-na-uefi…) – To se očitno izve, na Večer naj bi zato poklical celo MB-poslanec #GibanjeSvoboda Rastislav Vrečko, tudi domnevni “ljubimec” (tako so vsaj poročali nekateri mediji) ex poslanke Svobode Mojce Pašek Šetinc, in se menda zanimal, kaj o Čeferinu pravi Milović

– Potem se na Večeru salomonsko odločijo, da Milovićeve navedbe že vnaprej pokažejo Čeferinu, in da on nanje odgovori, intervju s Čeferinom pa nato objavijo hkrati z Milovićevim?! Kar bi bil seveda neverjetni novinarsko-založniški manever, glede na to, da Miloviću tega niso povedali.

– Toda zdaj je tudi slišati, da intervjuja z Milovićem morda sploh ne bo, ker naj bi tako odločil Odlazek, po navodilu/ulazu Čeferina.

– Na moje eksplicitno vprašanje Miloviću, kdaj bo njegov intervju objavljen, MNM odgovarja, da ne ve, da mu tega niso povedali, kar je vsaj čudno, in da ta njegov intervju morda sploh ne bo objavljen…

Foto: Zajem zaslona; Portal24