Posodobitev brskalnika Chrome izboljšuje iskanje in prenose

Uporabniki brskalnika Google Chrome lahko zdaj uživajo v izboljšanih funkcijah zaradi bistvenih sprememb funkcij iskanja in prenosa.

Nedavna posodobitev brskalnika Google Chrome je prinesla pomembne spremembe. Uporabnikom namiznih računalnikov, operacijskih sistemov Android in iOS zagotavlja pomembne izboljšave.

Na voljo je trenutna posodobitev brskalnika Google Chrome (različica 115.0.5790.111). Vključuje pet večjih posodobitev, katerih cilj je izboljšati uporabniško izkušnjo brskanja.

Če to berete na enem od najbolje ocenjenih prenosnih računalnikov in niste prepričani, kako ročno posodobiti Chrome, preprosto kliknite simbol treh pik v zgornjem desnem kotu okna.
Premaknite se do “Pomoč”. Nato izberite “O brskalniku Google Chrome”. To vas bo pripeljalo do menija z nastavitvami, kjer lahko posodobite Chrome na najnovejšo različico.

Najnovejša posodobitev brskalnika Google Chrome vsebuje pet bistvenih sprememb. Če ste posodobili brskalnik, bodo te nove funkcije zdaj na voljo. Nekatere od njih bodo verjetno vplivale na vaš način interakcije s Chromom.

Novi pladenj za prenose je morda najvidnejša izboljšava. Zdaj je prikazan na desni strani naslovne vrstice, v zgornjem desnem kotu brskalnega okna pa se prikažejo obvestila, ko so prenosi končani. To spremembo je uvedel Google. Menil je, da obvestila o prenosu porabijo ločeno vrstico na dnu zaslona. uporabnike prikrajšala za ključni prostor na zaslonu.

Ta sprememba je vsekakor dobrodošla. Za tiste, ki v operacijskem sistemu Windows 11 opravilno vrstico raje skrijejo, je nova postavitev obvestil o prenosih osvežujoča sprememba.

Z najnovejšo posodobitvijo brskalnika Chrome je postalo priročnejše tudi sledenje stanju prenosa. V novem pladnju se med prenašanjem datotek prikaže animirani obroč, ki uporabnikom omogoča enostavno spremljanje napredka.

Izboljšano iskanje in intuitivni nasveti

Dodatne pomembne izboljšave vključujejo možnost pregleda vseh prenosov iz določenega 24-urnega časovnega okvira v katerem koli odprtem oknu Chrome. To ne velja le za okno, iz katerega so bile datoteke prvotno prenesene, temveč tudi za druga odprta okna Chrome. Izboljšana je bila tudi inteligenca prenosov iz Chroma. Pri opozarjanju uporabnikov na morebitne zlonamerne prenose datotek ponuja več kontekstualnih informacij.

Google Chrome je pred kratkim uvedel funkcijo “Povezano s to stranjo”, ki se aktivira ob obisku združljivih spletnih mest. Namen tega dodatka je uporabnikom predstaviti intuitivne napotke, povezane z vsebino, ki si jo ogledujejo. Če iščete nastanitev v Tokiu, se v naslovni vrstici brskalnika Chrome prikažejo povezane poizvedbe, kot so najboljše restavracije v Tokiu.

Poleg tega imajo uporabniki sistema Android že več let dostop do funkcije “Touch to Search”, vendar so bile njene možnosti razširjene v najnovejši posodobitvi brskalnika Chrome. Ta funkcija omogoča hitro iskanje določenih izrazov neposredno s spletne strani in zdaj vključuje povezana iskanja. Ko uporabnik med brskanjem po spletnem mestu naleti na neznano temo, lahko uporabi funkcijo “Touch to Search”. Ta funkcija prikaže sorodna iskanja v obliki vrtiljaka, kar omogoča hitro zbiranje informacij o temi.

Najnovejša posodobitev brskalnika Chrome je izboljšala tudi izkušnjo s predlogi za iskanje. Ob stiku z naslovno vrstico se uporabnikom zdaj namesto prejšnjih šest predlogov prikaže deset. Namen te razširitve je uporabnikom zagotoviti več različnih in ustreznih možnosti, ki jih lahko raziskujejo med iskanjem.

Vir Foto: Pexels