Popoldanske nevihte v Slovenijo prinesle točo in močan veter

Popoldanske nevihte so po celotni državi povzročile nemalo težav. Nekaj čez 15. uro je močna nevihta z obilnim dežjem in vetrom zajela del Ljubljane. Iz različnih krajev po državi poročajo o vetrolomu, padala pa je tudi toča. Nevihte so ovirale promet, saj so ceste ponekod poplavile.

Toča je med drugim padala v Domžalah in okolici Radeč, na območju Trebnjega in Ljubljane pa so gasilci posredovali zaradi številnih vetrolomov. Prometnoinformacijski center opozarja na večjo količino vode na cestah in svetuje voznikom, naj vozijo previdno ter se ne ustavljajo pod nadvozi ali v predorih.

Napoved vremena za prihajajoče dni kaže, da bodo plohe in nevihte še naprej možne. Ponoči bo na severu in zahodu Slovenije še možna kakšna ploha ali nevihta. V ponedeljek bo večinoma sončno, zapihal bo severovzhodni veter, predvsem popoldne pa bo še vedno možna kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija, dnevne pa se bodo povzpele do 29 do 33 stopinj, v Zgornjesavski dolini pa do 26 stopinj Celzija.

V noči na torek bo v vzhodni Sloveniji še vedno možna kakšna nevihta. Torkovo jutro bo sprva bolj oblačno, kasneje pa se bo zjasnilo. V hribovitih predelih ni izključena popoldanska nevihta.

[Vir: MMC RTV SLO]; Foto: Pixabay; Portal24